Tanjug Beograd - privredno društvo obrisano iz registra


Klein Unternehmen
Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
JAVNO PREDUZEĆE NOVINSKA AGENCIJA TANJUG SA POTPUNOM ODGOVORNOŠĆU BEOGRAD - privredno društvo obrisano iz registra
ADRESSE
Obilićev venac 2, 11000 Beograd
Verantwortliche Person
Branka Đukić
Vorgänger +

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Ausschreibungsgewinner
Lieferanten
Ereignisse
Finanzen
Personen
Beschreibung der Tätigkeit
Generalni servis vesti
Sadrži vesti, informacije, analize, reportaže i osvrte o najvažnijim političkim, privrednim, ekonomskim, kulturnim i sportskim događajima u zemlji i u svetu. Generalni servis u proseku godišnje emituje oko 80.000 vesti.

Izbor iz generalnog servisa
Skraćena verzija Generalnog servisa, koja sadrži pregled aktuelnih političkih vesti iz Srbije i sveta i vesti iz oblasti privrede, kulture, sporta, zanimljivosti iz zemlje i sveta, rubriku Dogodilo se na današnji dan i vremensku prognozu.

DTS - Dnevni Tanjugov servis
Sadrži najaktuelnije vesti iz zemlje i sveta koje se u najkraćem roku prenose pretplatnicima. Namenjen je urednicima medija i funkcionerima u državnim organima i političkim partijama. Njegove varijacije su moguće u skladu sa specifičnim zahtevima pretplatnika.

Foto servis
Sadrži fotografije reportera Tanjuga sa svih važnijih događaja u zemlji i svetu i fotografije preuzete putem međuagencijske razmene. Raspolaže arhivom od 3,5 miliona negativa, odnosno fotografijama značajnijih događaja u bivšoj Jugoslaviji, Srbije i svetu od Drugog svetskog rata do danas.

Sportski servis Tanjuga (SST)
Svakodnevno emituje rezultate sa svih domaćih takmičenja, fudbalskih prvenstava evropskih zemalja, NBA, izveštaje sa utakmica saveznih liga u najpopularnijim sportovima, vesti i izveštaje sa svih međunarodnih sportskih događaja, specijalne tekstove i komentare dopisnika Tanjuga iz inostranstva i još mnogo toga Kultura, nauka, umetnost. Prenosi svakodnevno 10 do 15 vesti o kulturnim događajima u zemlji, u oblasti književnosti, likovne i muzičke umetnosti, sveta filma, pozorišta i televizije i značajnije informacije iz raznih oblasti nauke.

Dogodilo se na današnji dan (DND)
Dnevni servis koji sadrži informacije o važnim događajima i ličnostima svetske i nacionalne istorije. Izbor iz stranih medija. Svakog radnog dana prenosi najaktuelnije informacije, članke i komentare vodećih svetskih agencija, štampe i RTV-stanica o zbivanjima u Srbiji, bivšim jugoslovenskim republikama, susednim zemljama i analize kretanja i odnosa na svetskoj političkoj i ekonomskoj sceni. Izdaje se u elektronskom i štampanom vidu.

Izbor iz albanskih i kosmetskih medija
Novi bilten Tanjuga o aktuelnim događanjima, pre svega na Kosovu i Metohiji, ali i na celom Balkanu, iz pera albanskih novinara.

Anali 2005
Nacionalna agencija Tanjug informiše danonoćno o događajima i ljudima iz naše zemlje i iz sveta.
Anali 2005 su izbor najznačajnijih vesti o događajima i ljudima iz protekle godine, bez kojih bi obeležja dana možda bili samo njihovi nazivi i datumi.

Engleski bilten (Daily news)
Svakog radnog dana objavljuje oko 50 vesti na engleskom jeziku o najznačajnijim političkim i privrednim događajima u zemlji i informacije i komentare vodećih svetskih medija o najvažnijim zbivanjima u zemlji i svetu. Izdaje se u elektronskom i štampanom vidu. Engleski servisSvakog dana emituje oko 50 vesti na engleskom jeziku o najznačajnijim političkim i privrednim događajima u zemlji i informacije i komentare vodećih svetskih medija o najvažnijim zbivanjima u zemlji i svetu.

Pres kliping
Za potrebe zainteresovanih, Banka podataka prati pisanje štampe po određenim temama i priprema odgovarajuće isečke iz mnogobrojnih dnevnih listova.

Tanjug-Ekos (ekonomske informacije)
Redakcija ekonomskih informacija (Tanjug-Ekos) prima, obrađuje i emituje pretplatnicima najaktuelnije informacije o zbivanjima u svetskoj i domaćoj privredi.

Fono servis
Redakcija tonskih informacija sa dugogodišnjom tradicijom i iskustvom u emitovanju dnevnih izveštaja iz zemlje i sveta. DijasporaServis posebno namenjen našim sunarodnicima u dijaspori. Vesti obuhvataju politička, sportska, kulturna i druga dešavanja sa prostora bivše Jugoslavije.

Političko - poslovni imenik
Kompletna politička i državna struktura zemlje (nazivi organizacija i adrese, imena funkcionera, brojevi telefona, telefaksa i e-mail adrese); strana predstavništva u Srbiji i diplomatska predstavništva Srbije u inostranstvu; preduzeća, banke, turističke organizacije; mediji, javne institucije; državna struktura Crne Gore i Republike Srpske... Elektronsko izdanje

Vojni servis
Vojni servis nudi izbor aktuelnih tekstova sa vojnom tematikom iz specijalizovanih časopisa i svetskih medija uopšte. U svojim redovnim rubrikama prati najnovija dostignuća u domenu oružane tehnike i zbivanja u najvažnijim svetskim regionima, uključujući Balkan. Izlazi svake druge srede u elektronskom i štampanom izdanju.

Međunarodni Press Centar
Obezbeđuje autentične i aktuelne informacije o društveno-političkim, ekonomskim i kulturnim zbivanjima u Srbiji, za potrebe domaćih i inostranih novinara, akreditovanih u zemlji.

ICT servis
U saradnji sa Zavodom za informatiku i internet Novinska agencija Tanjug izdaje ICT bilten, štampanu verziju informativnog servisa, pod imenom Informaciono-komunikacione tehnologije (ICT).
Kroz ovaj servis korisnicima se nudi sistematsko praćenje događanja u ovoj oblasti u zemlji i svetu, upoznavanje sa najnovojim dostignućima na tržištu, pružanje informacija o ekonomskim i finansijskim trendovima važnim za ovu oblast, kao i sticanje uvida u finansijske efekte primene ICT. Bilten izlazi jednom sedmično.

Nachrichten