Institut Servantes Beograd


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Institut Servantes Beograd
ADRESSE
Čika Ljubina 19, 11000 Beograd
Verantwortliche Person
LÁZARO GOZALO, ANTONIO

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Personen
Bildstrecken
Beschreibung der Tätigkeit
Institut Servantes je institucija koju je španska Vlada osnovala 1991. godine u cilju promovisanja španskog jezika i širenja španske i kulture zemalja sa španskog govornog područja. Centralno sedište institucije nalazi se u Madridu i Alkali de Enares (Madrid), rodnom gradu pisca Migela de Servantesa. Institut Servantes je prisutan u celom svetu u više od 70 centara raspoređenih na pet kontinenata.

Institut Servantes u Beogradu zvanično je otvoren decembra 2004. godine, čime je proširio svoju delatnost u glavnom gradu nakon otvaranja Učionice Servantes aprila 2002. godine. Aktivnosti Instituta usmerene su ka promociji zajedničkog jezičkog i kulturnog nasleđa zemalja španskog govornog područja. Cilj Instituta je da se svojim kulturnim i akademskim aktivnostima, kao i ponudom fonda biblioteke Hose Jero, integriše u kulturni i društveni život Beograda i Srbije.

Institut Servantes u Beogradu nalazi se na odličnoj lokaciji, u pešačkoj zoni u centru grada, vrlo blizu drugih stranih kulturnih centara poput Francuskog kulturnog centra ili Gete instituta.

Zgrada Instituta Servantes je kulturno-istorijski spomenik Beograda.

Nachrichten