Ured za reviziju institucija BiH Sarajevo


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Ured za reviziju institucija BiH Sarajevo
ADRESSE
Hamdije Čemerlića 2, 71000 Sarajevo
Verantwortliche Person
Milenko Šego, Glavni revizor

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Lieferanten
Ereignisse
Personen
Beschreibung der Tätigkeit
CILJEVI:
Da, kroz provođenje revizija, osigura nezavisna mišljenja o izvršenju budžeta i finansijskim izvještajima, korištenju resursa i upravljanju državnom svojinom unutar vlade i javnih institucija u BiH. Time Ured za reviziju doprinosi pouzdanom izvještavanju o izvršenju odgovarajućih budžeta i transparentnom i kvalitetnom upravljanju javnim prihodima, troškovima i vlasništvom u BiH.

Ured za reviziju o svojim nalazima i preporukama informiše odgovorne institucije i javnost kroz blagovremeno objavljivanje i javno objavljivanje izvještaja o reviziji.

Ured za reviziju je nepolitičan i ne smije podržavati ili biti u vezi sa bilo kojom političkom strankom.

URED ZA REVIZIJU VRŠI:

Finansijske revizije provjeravajući pri tome finansijske izvještaje i pripadajuće račune institucija, s ciljem procjene da li su finansijski izvještaji pouzdani i da li bilansi u potpunosti odražavaju rezultate izvršenja budžeta.

Ured procjenjuje i da li rukovodstvo institucije slijedi sve važeće propise, da li se sredstva koriste za odgovarajuće namjene i ocjenjuje finansijsko upravljanje, funkcije interne revizije i sisteme interne kontrole.

Ured za reviziju, između ostalog, svake godine vrši reviziju i daje mišljenje o godišnjem izvještaju o izvršenju budžeta.

Revizije učinka, odnosno provjerava ekonomičnost, efikasnost i efektivnost kojim određena institucija koristi svoje resurse za ispunjenje svojih zadataka.

Nachrichten