UDRUŽENJE SFW STUDIO FASHION Sarajevo


Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Beschreibung der Tätigkeit
SFW CLUSTER Studio Fashion je asoscijacija nastala 1996. godine u Sarajevu na inicijativu gospođe Amele Radan. Vođena idejom i željom da poslije rata ponovo udruži ne samo modne djelatnike, nego i sve ljude iz oblasti kulture, glumce, muzičare kao i sve ljude dobre volje koji kroz umjetnost ruše sve barijere i granice i čiji talenat povezuje Bosnu i Hercegovinu sa cijelim svijetom.

Sami početak djelovanja asocijacije je vezan za osnivanje Modne agencije koja je okupila mlade talentirane ljude željne znanja i dokazivanja. Već 2000 godine asocijacija ulazi u projekat Sarajevo Fashion Week i okuplja modne djelatnike iz 16 zemalja Regije i Evrope. Od tada do danas, svake godine dva puta godišnje Sarajevo je domaćin predstavnicima zemalja svih kontinenata. Iste godine pokrećemo i modni magazin Fashion koji se distribuira u cijeloj regiji.

Do sada je održano preko 500 stotina modnih revija na kojima su učestvovala svjetska renomirana imena i koja osim što su donijela u Sarajevo najnovija iskustva i saznanja iz svijeta mode, sa zadovoljstvom prihvatalju činjenicu da Sarajevo Fashion Week postaje vazna cinjenica na modnoj mapi svijeta. Obzirom da je već osam godina SarajevoFashion Week uspjesan domaćim zemljama Regiona, Balkana i svijeta, u maju mjesecu ove godine Sarajevo Fashion Week postaje Europski Festival dizajna.

U osam proteklih godina asocijacija je uspješno promovirala kako BH modnu scenu tako i modnu scenu Regije i Balkana, uključujući sve modne djelatnike, diljem cijelog svijeta.

Također smo veoma ponosni na činjenicu da su naše temeljne ideje postale baza iz koje su se razvili različiti projekti evropskih i svjetskih modnih asocijacija. Sa svim ovim asocijacijama imamo vrlo intenzivnu suradnju i kontakte uz obostrano uvažavanje.