Turistička zajednica HNŽ Mostar


Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Beschreibung der Tätigkeit
Hercegovačko-neretvanska županija prostire se na oko 4.500 četvornih kilometara - od Makljena i Ivan – sedla na sjeveru do Neuma i Jadranske obale na jugu.

Sastoji se od 14 općina i u njima živi oko 270.000 stanovnika.

U središnjem dijelu županije nalazi se grad Mostar koji je ujedno i političko, gospodarsko, finansijsko i kulturno središte Hercegovine.

Jedinstvena ljepota Hercegovačko-neretvanske županije sadržana je u tome što je istodobno i planinska, i nizinska, i primorska, i kontinentalna.

Tu raznolikost povezuje jedinstvena ljepota teritorija oblikovanog kroz slikovite proplanke i brda, nizinsko područje uz rijeku Neretvu sa svojim pritokama (Ramom, Drežanjkom, Bunom, Trebižetom, Krupom, Bregavom), primorski pojas i plavo more.

Bogatstvo krajolika, vegetacije, reljefnih i geoloških oblika, raznovrsna flora i fauna te jedinstveni povjesnih kulturni spomenici – sve se to nalazi na relativno malom prostoru.

Uz sve to treba spomenuti dva prelijepa parka prirode – Hutovo blato i Blidinje, koje zbilja vrijedi upoznati.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji nalaze se tri izrazito turističke destinacije, i to: Neum - pogodan za razvoj primorskog turizma, Mostar - pogodan za razvoj izletničkog i kontinentalnog turizma i Međugorje - pogodan za razvoj vjerskog turizma. Oni se međusobno izvanredno nadopunjuju jer je svaka od ovih destinacija bogata turističkim zanimljivostima.