Konfindustrija Srbija


Mikro preduzeće
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Opis delatnosti
Konfindustrija Srbija je osnovana sa ciljem da bude adresa za sve za italijanske privrednike koji u Srbiji traže poslovne partnere i ovaj deo Balkana prepoznaju kao interesantan za poslovanje. Italija je već dugo jedan od prvih spoljnotrgovinskih partnera Srbije. U svetlu sve veće potrebe za internacionalizacijom poslovanja italijanskih preduzeća, Konfindustrija Srbija pruža operativnu strukturu i potporu svojim članicama za uspešnu saradnju sa partnerima u Srbiji, kroz mrežu, usluge i zastupanje. Time aktivno doprinosi i unapređenju ekonomsko-socijalnih odnosa dve zemlje.

Cilj Konfindustrije je da pokrene i podrži inicijative za poslovnu saradnju, da sadašnjim i potencijalnim članicama obezbedi sve potrebne informacije o poslovnom ambijentu u Srbiji, kao i da im pomogne u procesu pronalaženja adekvatnih partnera. Aktivnosti Konfindustrije Srbija usmerene su, takođe, i ka domaćoj privrednoj zajednici, koja saradjuje ili ima potrebu da saradjuje sa partnerima u Italiji.

Osnovana u junu 2012. godine, Konfindustrija Srbija danas broji oko 170 firmi članica.

U svom poslovanju, oslanja se na mrežu Konfindustrije u Italiji (Konfederacija Italijanske Industrije) koja broji više od 150 000 kompanija, sa preko 5 miliona zaposlenih.



Aktivnosti Konfindustrije Srbija baziraju se na potrebama firmi članica u cilju unapređenja njihovog poslovanja u Srbiji i u regionu jugoistočne Evrope: kao podrška u start up fazi poslovanja i u svim narednim koracima.

Kako bi konkretno pomogla svojim članovima, Konfindustrija Srbija koristi mrežu kontakata sa brojnim institucijama od Ambasade Republike Italije preko ministarstava i lokalnih samouprava do Unije Poslodavaca Srbije i ostalih privrednih asocijacija u zemlji.