PU Vojvođanski IKT klaster


Mikro preduzeće
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Opis delatnosti
Vojvođanski IKT klaster (Vojvodna ICT Cluster - VOICT) je mesto okupljanja najboljih domaćih kompanija iz sektora informacionih tehnologija koje koriste klaster kao jedinstvenu platformu za saradnju i lobiranje. Ova asocijacija uživa snažnu podršku zajednice kroz institucije iz oblasti obrazovanja, regionalnog razvoja i civilnog sektora.

Vizija Vojvođanskog IKT klastera je Digitalna Srbija.

Osnovan 2010. godine na inicijativu IT kompanija, danas je ovaj klaster najjače udruženje tog tipa u Srbiji, a snagu mu daje raznovrsnost članica, njihova interakcija i uverenje da neke ciljeve mogu da postignu samo udruženi. Članice poseduju široku lepezu proizvoda i usluga i među njima su neka od najvećih imena srpske softverske industrije koja poseduju brojne reference kod globalno prepoznatljivih klijenata, ali ima i sasvim mladih preduzeća. Svaka članica ima jedan glas u Skupštini klastera koju čine sve članice, a prava i obaveze su isti za sve - što je odraz stava da glas svake članice treba da se čuje, te načela jednakosti koje klaster praktikuje. Sve ove, ali i druge osobine, čine Vojvođanski IKT klaster elitnom institucijom ovog tipa kod nas.

Internu infrastrukturu dopunjuju Klaster Akademija kao platforma za organizovanje obuka u skladu sa potrebama članica, kao i Projektna kancelariju specijalizovana za pružanje kompletne lepeze usluga vezanih za projekte - od izgradnje konzorcijuma, pisanja predloga i apliciranja, do implementacije, koordinacije i izveštavanja.

VOICT je odlično pozicioniran u različitim sferama poslovanja i javnog života u Srbiji i poseduje izgrađenu mrežu kontakata koju koristi kao alat za postizanje poslovnih ciljeva.

Klaster svojim članicama pruža niz usluga, uključujući sledeće:

- Lobiranje i zaštita interesa kompanija iz sektora
- Promocija obrazovanja za IT, na različitim nivoima
- Usavršavanje kadrova zaposlenih kod članica
- Pomoć u apliciranju za EU, bilateralne i druge fondove
- Promocija i povećanje vidljivosti članica u zemlji i inostranstvu
- Modeli za jačanje veza i saradnje među članicama
- Uspostavljanje kanala do novih tržišta i poslovnih prilika


www.vojvodinaICTcluster.org