Bayer d.o.o. Beograd


Srednje preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
BAYER DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA PROIZVODNJU I TRGOVINU POLIMERIMA, HEMIJSKIM PROIZVODIMA, SREDSTVIMA ZA ZAŠTITU BILJA I SREDSTVIMA ZA OČUVANJE ZDRAVLJA BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
ADRESA
Omladinskih brigada 88b
Airport City, 11070 Novi Beograd
Odgovorno lice
Jelena Tokanović
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Događaji
Finansije
Ličnosti
Filantropija
Saopštenja
Opis delatnosti
Profil i organizacija Bayera

Bayer je globalno preduzeće sa osnovnom delatnošću u poljima zdravstvene zaštite ishrane i materijala visokog kvaliteta. Naši proizvodi i usluge imaju za cilj da koriste ljudima i unaprede kvalitet njihovog života. Istovremeno želimo da stvorimo vrednost kroz inovacije rast i moć visoke zarade.



Organizacija

Bayer AG definiše zajedničke vrednosti ciljeve i strategije za čitavu grupu. Tri podgrupe i tri uslužne kompanije operišu nezavisno i vodi ih menadžment holding kompanije. Korporativni centar podržava Upravni odbor grupe u zadatku strateškog marketinga.

Poslovne operacije su odgovornost podgrupa
Bayer HealthCare značajno doprinosi očuvanju ljudskog i životinjskog zdravlja svojim inovativnim proizvodima i istraživanjem novih terapija.

Podgrupa na globalnom nivou ima četiri operativne divizije Bayer Schering Pharma lekovi na recept Consumer Care - Brigu o korisnicima lekovi iz apoteka i dodaci ishrani Diabetes Care - Brigu o dijabetičarima sistemi za nadgledanje nivoa šećera u krvi i Animal Health Care - Brigu o životinjama veterinarski lekovi i proizvodi za negu. Od ovih divizija na tržištu Srbije su trenutno zastupljene samo Bayer Schering Pharma i Consumer Care.

Bayer CropScience je svetski lider u oblastima zaštite useva kontroli štetočina biotehnologiji semena i biljaka. Kao partner u proizvodnji hrane visokog kvaliteta hraniva i vlakana kompanija nudi razumljivo rešenje za modernu održivu poljoprivrednu i nepoljoprivrednu primenu.
Bayer MaterialScience je jedan od najvećih svetskih proizvođača polimera i plastike visokog kvaliteta. Pored polikarbonata i poliuretana ponuda kompanije uključuje inovativni razvoj u poljima premaza lepkova izolacionih materijala i smola. Osnovni korisnici su automobilska industrija elektronska industrija i proizvodnja sportskih artikala i artikala za slobodne aktivnosti pakovanje i medicinska oprema.



Proizvodi

Bayer grupa ima preko 5.000 proizvoda.

Najpoznatiji

U polju zdravstvene zaštite YasminYAZYasminelle BetaferonBetaseron Kogenate Adalat AvaloxAvelox poslednja tri još nisu zastupljena na tržištu Srbije

U polju zastite bilja na globalnom nivou ConfidorGauchoAdmireMerit FlintStrategoSphere

U polju materijala visoke tehnologije Makrolon Baydur Bayflex Footwear DesmodurDesmophen



Lokacija

Bayer je predstavljen u čitavom svetu sa preko 350 kompanija. Globalno sedište se nalazi u Leverkuzenu u Nemačkoj.



Radna snaga

31. decembra 2007. Bayer grupa je u čitavom svetu imala 106200 zaposlenih 2006 106000. U Severnoj Americi ima 16800 zaposlenih u Aziji 18900 u Latinskoj AmericiAfriciSrednjem Istoku 14300 i 56200 u Evropi. U Nemačkoj radi 39100 zaposlenih što predstavlja 36.8 radne snage grupe.

Vesti