NavMenu

Otvoren poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije

Izvor: Tanjug Sreda, 02.12.2020. 14:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay)Ilustracija
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, i Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa Globalnim fondom za životnu sredinu otvorili su javni poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije, saopštio je UNDP.

Poziv se odnosi na predloge inovativnih i isplativih projekata, poslovnih modela i tehničkih rešenja za smanjenje emisije štetnih gasova sa efektom staklene bašte na nivou lokalnih zajednica.

Predlozi treba da se zasnivaju na principu cirkularne ekonomije koja podrazumeca spajanje ekonomije i sistema upravljanja otpadom.

Javni poziv otvoren je od 1. decembra ove do 1. februara 2021. godine, a na njega mogu da se prijave lokalne samouprave, komunalna preduzeća, privredni subjekti i nevladine organizacije registrovane u Republici Srbiji.

Autori predloga koje stručni žiri odabere kao najbolje dobiće mentorsku i drugu stručnu podršku, kako bi se njihove ideje razvile u zrele projekte i uspele da dobiju finansijska sredstva neophodna za sprovođenje u praksi, naveo je UNDP.

Dodaje se da je između ostalog cilj ovog konkursa podrška tranziciji Srbije ka cirkularnoj ekonomiji i zelenim preduzećima radi održavanja konkurentnosti srpske privrede na međunarodnom tržištu i ispunjavanja uslova za ulazak u Evropsku uniju.

Više detalja o načinu prijavljivanja na Poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije može se naći na adresi inovacije.klimatskepromene.rs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.