NavMenu

Kako preživeti povratak na posao posle odmora

Izvor: BIZLife Nedelja, 18.08.2019. 17:22
Komentari
Podeli
(Foto: GaudiLab/shutterstock.com)
Konačno ste otišli na dugo očekivani i zasluženi odmor. Dani ili nedelje relaksacije, drugačije hrane i komfornog kreveta u hotelu vas navode na to da poželite da se odmor nikada ne završi. Ali vraćanje na posao je neizbežno.

Niko ne želi da misli na mejlove, rokove, finansije i sastanke nakon fenomenalnog odmora. Međutim, ovo ne možete da izbegnete, naročito ako želite da preživite taj prvi dan na poslu posle odmora a da ne "izgorite".

Evo nekoliko saveta kako da se postepeno priviknete na posao:

1. Nemojte se vraćati na posao ODMAH nakon odmora

Svakome je potrebno neko vreme da se "vrati u realnost". Ako možete, uzmite dan ili dva posle odmora/putovanja da se relaksirate kod kuće i organizujete pre nego što opet krenete na posao. Fokusirajte se na to da se vaš um prilagodi. Ako to ne uradite, suočićete se sa velikim stresom na poslu.

2. Isplanirajte polako vaš povratak na posao

Počnite sa starijim projektima i zadacima koje niste završili pre odlaska na odmor. Možda će vam biti primamljivo da odmah "uskočite" u nove projekte, ali je naš savet da ipak to ne radite. Počnite od manjih zadataka, jer ćete na taj način da steknete samopouzdanje. Zapamtite – korak po korak!

3. Ponesite "delić odmora" sa sobom

Suveniri su prave male uspomene koje vas mogu podsetiti na to da je ok odmoriti se i uživati u životu. To može biti neka sitnica, fotografija, čak i miris koji vas podseća na odmor. Na taj način stvarate dobru energiju u svojoj kancelariji.


4. Imajte novu perspektivu

Možda ste bili frustrirani zbog nekog zadatka pre odmora, jer niste znali kako da mu priđete i kako možete da ga rešite. Odmor vam može otvoriti nove vidike. Najbolje ideje i najlakša rešenja su ispred nas, a do njih možemo doći ako smo opušteni i rasterećeni.

5. Pravite pauze tokom radnog dana

Nemojte da dozvolite da vas krivica zbog odsustva dovede do izgaranja. Niko od vas ne traži da držite korak sa kolegama odmah od prvog dana. Pravite pauze od 10 minuta na svaka 3 sata kako biste se opustili i povratili energiju. Fokusirajte se na jednu stvar, ne raplinjujte se na više strana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.