NavMenu

Osam mitova u vezi sa kreiranjem sadržaja na internetu

Izvor: eKapija Utorak, 11.06.2019. 12:58
Komentari
Podeli
(Foto: kozirsky/shutterstock.com)
Evo koji su najčešći mitovi koji se vezuju za kreiranje sadržaja i razlozi zašto treba da prestanete da verujete u njih.

Mit #1 – Vašoj ciljanoj publici je stalo do vas

Jedino o čemu potencijalni klijenti brinu jesu njihove potrebe, a prioritet su njihovi lični problemi i izazovi. Ako ih ne možete rešiti, ne očekujte da će platiti za bilo koji od vaših proizvoda ili usluga… čak iako imate ogromno iskustvo ili dugačak spisak priznanja koji se odnose na vašu relevantnu industriju.

Naš savet: Preskočite ove detalje, osim na stranici "O nama".

Koji je glavni cilj pisanja sadržaja? Uveriti kupce da su vaši proizvodi i usluge najbolje rešenje za njihov problem. Dakle, kada pišete, fokusirajte se na prednosti i vrednost koju nudite klijentima koji odaberu vašu firmu. I upravo to bi trebalo da bude deo vaše strategije sadržaja.

Mit #2 – Možete iznova koristiti isti sadržaj

Zapravo možete, ali će to dugoročno oštetiti vaš kredibilitet i reputaciju. Za koji medij pišete tekst? Uvek imajte to na umu.

Takođe, modifikujte tekst u zavisnosti od segmenta ciljane publike. Svaki kupac ima različite potrebe i obrasce ponašanja, pa u skladu time oblikujte svoj tekst. Morate razumeti da sadržaj varira u zavisnosti od publike, preko medija, pa sve do faze toka prodaje.

Mit #3 – Vaši sadržaji treba da budu opširni i da sadrži stručne fraze i izraze

I ovo zavisi od ciljane publike i oblasti kojim se bavite. Tako, na primer, ako su vaši proizvodi i usluge vezani za medicinu, možda ćete morati da koristite stručne izraze, ali ukoliko ste orijentisani na modnu ili prehrambenu industriju, onda je korišćenje jednostavnijih izraza bolje opcija.

Mit #4 – Dobar sadržaj (uvek) prodaje

Sam po sebi on to ne čini, ali ako ga dodate svom marketinškom miksu i implementirate dobru strategiju, on će učiniti čuda za vaše poslovanje.

Razumite da je sadržaj samo jedan deo slagalice. On je verovatno njen najvažniji deo, ali vam je potrebna celokupna strategija da biste stigli do željenih rezultata.

Mit #5 – Gustina ključnih reči garantuje SEO uspeh

Optimizacija ključnih reči garantuje uspeh, a ne njihova gustina. Gustina ključnih reči se odnosi na popunjavanje vašeg sadržaja ključnim rečima – ako previše povećate gustinu, tekst će biti loš za čitanje.

Pretraživači su zaista pametni i mogu da prepoznaju lošu SEO praksu. Vaše rangiranje će opadati i možda čak biti kažnjeno.

Optimizacija ključnih reči znači da koristite ključne fraze u nekoliko polja, kao što su naslov, meta opis i tekst slike, ali to morate učiniti tako da ispratite tok teksta i da sadržaj i dalje bude prijatan za čitanje.

Mit #6 – Dužina ne utiče na rangiranje

Zapravo, utiče! Sadržaj koji osigurava najviši položaj na pretraživačima ima oko 1900 reči. Da bi blog dobro funkcionisao trebao bi da ima najmanje 1000 reči.

Prošli su dani kada je tekst od 300 do 500 reći bio dovoljan. Čitaoci danas žele više informacija, tako da biste trebali da uključite sve potrebne detalje.

Mit #7 – Sadržaj je nebitan kada je dizajn dobar

Apsolutno ne! Oba idu ruku pod ruku. Jedinstveni logo, zapanjujući veb dizajn i predivna fotografija mame ljude da ostanu na stranici.

Ali šta ih motiviše da preduzmu akciju koju želite? Moć reči! Dizajn i sadržaj igraju različite uloge i to obe jednako važne.

Mit #8 – Kreiranje sadržaja je lako

Da je to slučaj, svi bismo bili na prvom mestu na pretrazi Gugla. Ali, nažalost, to nije tako.

Pisanje za internet se veoma razlikuje od tradicionalnog pisanja. Zasnovano je na ubedljivosti, kreativnosti, temeljnoj analizi konkurenata i dubokom razumevanju vaše ciljane publike. Kada otkrijete vaš dobitnički pristup, rezultati će vas oduševiti, navodi se na sajtu Unija Grupe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.