NavMenu

Šta treba da radite da zaposleni ne požele nikad da odu od vas?

Izvor: B92 Petak, 07.06.2019. 08:58
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Obučite ljude dovoljno dobro da mogu da odu, ali se ponašajte prema njima toliko dobro da ostanu, savet je, koji je milijarder Ričard Brenson, dao poslodavcima. To je, prema njegovim rečima, jedini način da ljudi požele da trajno rade u nekoj kompaniji. A kako se to postiže?

Bez obzira kakav je posao, on zahteva od zaposlenih da se veći deo nedelje odreknu privatnog života i posvete njemu. Dobra vest je da mnoge kompanije danas razumeju koliko je važno da se njihovi zaposleni odsećaju što bolje na poslu. Način da to postignu je da im učine neke ustupke.

I to će i kompaniji doneti mnogo dobrog jer srećni zaposleni mnogo su produktivniji, prenosi časopis Business&Finance.

Evo koje benefite zaposleni najviše cene:

1. Rad od kuće

Ovo je jedna od najpoželjnijih mogućnosti na poslu za većinu zaposlenih. Kad god je moguće treba pustiti zaposlene da rade od kuće jer to pomaže njihovoj produktivnosti.

2. Klizno radno vreme

Druga najpoželjnija mogućnost na poslu je upravo to-da ne moraju tačno u minut da dolaze na posao i odlaze s njega. Čak 88% zaposlenih ovo smatra veoma važnim.

3. Slobodan dan na godišnjicu dolaska zaposlenog

Zaposlenima dajte plaćeni slobodni dan na godišnjicu njihovog dolaska u kompaniju. Ne samo da će im biti drago što pamtite te datume, nego će vas videti kao nekoga kome je stalo do njih.

4. Virtuelni sastanci

Ovakvi sastanci postali su najefikasniji način za održavanje sastanaka. To je jeftin, a vrlo efektan način da povežete svoje zaposlene gde god da su na svetu. Oni im pomažu da razmene što više informacija o tome.

5. Muzika i slušalice na radnom mestu

Mogućnost da mogu da slušaju muziku na radnom mestu povećava njihovu produktivnost i zadovoljstvo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.