NavMenu

Parisku publiku osvojile srpske glumice

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.02.2019. 10:49
Komentari
Podeli
U nedelju 10. februara, u pozorištu Sent Leon (Saint-Léon ) u Parizu izvedena je predstava ART po tekstu Jasmine Reze u režiji Vladana Đurkovića, likove iz drame na opšte oduševljenje publike oživele Ivana Dudić, Brankica Sebastijanović i Anita Stojadinović.

Predstava ART francuske dramske spisateljice Jasmine Reze, u izvođenju glumica iz Beograda, posle pet godina od beogradske premijere sinoć je doživela i svoje izvođenje u Parizu, gradu u kome je drama napisana, saopštilo je Omladinsko pozorište DADOV.

Komad ART predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva, koje će zasigurno vremenom prerasti u klasike dramske književnosti. Ovo delo je za 25 godina, koliko ono postoji, igrano širom sveta i pokazalo se kao veoma univerzalno i veoma zahvalno za scensku postavku.

Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi jedno belo platno, i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva.

Međutim ova predstava se razlikuje od prethodnih postavki po tome što je priča transponovana i dešava se između tri prijateljice. Ova naizgled banalna intervencija će otvoriti novi pogled na čitanje ovog komada.

Predstava ART u izvođenju Ivane Dudić, Brankice Sebastijanović i Anite Stojadinović je predstava kojom su one diplomirale glumu na Fakultetu dramske umetnosti u Beogradu, od 2014. do danas predstava je odigrana preko četrdeset puta, ali isključivo za publiku u Srbiji.

Predstava ART u Beogradu je na redovnom repertoaru Omladinskog pozorišta DADOV.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.