NavMenu

Tradicija za budućnost, kroz niti svile - Izložba studija Maruška otvorena do 15. oktobra

Izvor: Promo Utorak, 09.10.2018. 17:13
Komentari
Podeli
Jedinstvena izložba "Tradicija za budućnost, kroz niti svile" nastala je nadahnuta saradnjom brenda Maruška sa muzejima, galerijama i ostalim kulturnim ustanovama istorijskog značaja. Ova povezanost inspirisala je kreativne autore Studija Maruška da naprave izložbu koja će sve te elemente spojiti u jedinstven proizvod od svile. Postavka je svečano otvorena 4. oktobra u Galeriji Progres, u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

- Svoju kreativnost, emocije i energiju preneli smo na modne aksesoare od svile sa motivima umetničkih dela najvećih jugoslovenskih slikara, kao i motivima iz srpske istorije i književnosti, čiji su značaj i kulturna vrednost nemerljivi i svetskih razmera. Uz moderan osvrt, ali uz poštovanje tradicije, uspeli smo da ova umetnička dela prenesemo na novi, nosivi medijum - svilene marame, ešarpe i haljine. Na ovaj način smo izuzetna dela likovne umetnosti pretvorili u mala nosiva remek-dela na svili i približili ih širem auditorijumu - ističu iz Studija Maruška.


Kroz svaki eksponat, ali i celokupnu postavku izložbe, predstavljena je priča kojom se tradicija, kroz tanke niti svile, prepliće sa budućnošću u kojoj umetnost poprima nove oblike i forme.

- Cilj kome težimo je da podsetimo na znamenitost srpskog kulturnog stvaralaštva i na ogroman uticaj kulturne baštine ovih prostora, ali i da zaintrigiramo novom interpretacijom najčuvenijih, kao i nekih zaboravljenih dela iz srpske tradicije, kulture i umetnosti - navode iz Maruške.

Izložba je otvorena do 15. oktobra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.