NavMenu

"Voz" putuje u Kanadu - Predstava Zvezdara teatra u Torontu i Kičeneru

Izvor: eKapija Petak, 14.09.2018. 11:56
Komentari
Podeli
(Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)
Dvojac predstave "Voz", rađene prema romanu Kormaka Makartija, Voja Brajović i Sergej Trifunović, gostovaće u septembru u Kanadi. Publika u Torontu biće u prilici da pogleda predstavu 22. i 23. septembra, u Izabel Bader Teatru, a u Kičeneru 25. septembra u Redžistri Teatru.

U organizaciji sistema Entertainment publika u Kanadi videće predstavu koja je, nakon premijere 24. oktobra 2015. godine, izvedena na značajnim festivalima u zemlji i regionu i osvojila brojne nagrade - u Rijeci, na Cetinju, u Nikšiću, Sarajevu, Aleksincu, Minhenu. U junu ove godine uspešno je izvedena i pred londonskom publikom.

- Jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč - istakao je Voja Brajović, u dvostrukoj ulozi reditelja i glumca u ovoj predstavi.


Sergej Trifunović kaže da ovo nije pozorišna predstava.

- Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, tim vozom bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice ne mogu znati - rekao je Trifunović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.