NavMenu

Ovo je 10 najboljih aviokompanija i aerodroma na svetu

Izvor: Gde investirati Četvrtak, 14.06.2018. 11:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
AirHelp, kompanija koja se zalaže da putnici u slučaju kašnjenja ili otkazivanja letova od aviokompanija prime odštete, svake godine objavljuje listu najboljih i najgorih avioprevoznika i aerodroma na svetu.

Svoje procene temelje na tri ključna faktora: kasne li letovi, kakav je kvalitet usluge i kako se odnose i koliko brzo reaguju na prigovore putnika. Za aerodrome kriterijumi su slični, a uz već navedene uključuju i varijablu kako su se putnici osećali boraveći na određenom aerodromu.

Deset najboljih aviokompanija su Qatar Airways, Lufthansa, Etihad Airways, Singapore Airlines, South African Airways, Austrian Airlines, Aegean Airlines, Qantas, Air Malta i Virgin Atlantic.

Na listi 10 najboljih aerodroma na svetu, prema rang listi AirHelpa, našli su se Hamad International Airport (Doha), Athens International Airport (Atina), zatim Tokyo Haneda International Airport (Tokio), Cologne Bonn Airport (Nemačka), Singapore Changi Airport (Singapur).

Na pozitivnoj listi su i Nagoya Chubu Centrair Airport (Japan), Viracopos International Airport (Brazil), Amman Queen Alia Airport (Jordan), Guararapes-Gilberto Freyre International Airport (Brazil) i Quito International Airport (Ekvador).


Od ukupno 141 aerodroma uključena na AirHelpovu listu, čak devet od najgorih deset pripalo je evropskim aerodromima. Među 10 najgorih našli su se Paris Orly i London Stansted Airport. Tu su i Eindhoven Airport (Holandija), Bordeaux Merignac (Francuska), Edinburgh Airport (Škotska), Boryspil International Airport Kiev (Ukrajina), Manchester Airport (Velika Britanija), Stockholm Bromma Airport (Švedska), Lyon-Saint-Exupéry Airport (Francuska).

Nesrećnu titulu najgoreg svetskog aerodroma za ovu godinu odneo je Kuwait International Airport.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.