NavMenu

Aleksandra Crvendakić, košarkašica - Iz "srpskog" Šoprona pravo u WNBA

Izvor: Novosti Utorak, 13.02.2018. 09:01
Komentari
Podeli
Aleksandra Crvendakić (Foto: YouTube/screenshot)Aleksandra Crvendakić
Prognoze stručnjaka da će Aleksandra Crvendakić (21) jednog dana biti lider srpske reprezentacije, postaju sve realnija priča. Talentovana košarkašica Šoprona je na dobrom putu da u toj ulozi u dresu Srbije nasledi Sonju Petrović, Jelenu Milovanović i Anu Dabović.

Stopama iskusnijih koleginica krenuće već ovog leta i na klupskom planu. Potpisala je ugovor sa Sijetl Stormom i oprobaće se u najjačoj ligi na svetu.

- Od jedne saigračice iz Šoprona čula sam samo lepe reči o tom klubu - priča Crvendakićeva za Novosti.

- Oni su mi odmah ponudili ugovor. Želela sam ove godine da odem u Ameriku, da igram sa najboljim igračicama sveta i da vidim gde sam u celoj toj priči. Prvo sam razgovarala sa Jelenom Milovanović o odlasku u WNBA, jer imamo veoma dobar odnos. Ona me je podržala, što mi je veoma bitno, jer ima iskustva.

Iako tek u martu puni 22 godine, Aleksandra igra već četvrtu sezonu van granica naše zemlje u Šopronu. Pruža veoma zapažene partije u Evroligi i jedna je od najboljih mladih igračica.

- Zadovoljna sam kako mi je u Mađarskoj, prija mi ta sredina. Uvek sam imala dobre ljude oko sebe. Pored mene i Jelene, tu su i Danijel Pejdž i Tina Jovanović. Tako da je ovo "srpski" Šopron. Pomažemo jedna drugoj i onda je sve lakše. Bez njih ne bi sve ovo imalo posebnu čar. Još malo pa će saigračice početi da nas razumeju šta pričamo na "našem". Ove sezone je došao novi trener, nove igračice, sve dobro funkcioniše. A ja se osećam kao kod kuće.


Najveći ispit ove sezone Crvendakićeva i drugarice imaće protiv Ane Dabović i Fenerbahčea, u prvom meču četvrtfinala Evrolige 28. februara.

- Igra se na tri dobijene utakmice, tako da je sve moguće. Ne bismo bile tu gde jesmo da ne vredimo - zaključila je Crvendakićeva.

Kao da Marina nije odlazila

Povratak Marine Maljković na klupu reprezentacije Srbije prija Aleksandri.

- Svi smo mi na nju navikli, znamo kakav stil gaji. Osećam se zaista kao da se nikad nismo ni rastajale.

Evroliga

Aleksandra Crvendakić je u ovogodišnjoj Evroligi odigrala 14 utakmica. Prosečno je na terenu provodila 30,1 minut, uz ubačenih 11,4 poena. Imala je i 7,1 skok i 2 asistencije po meču.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.