NavMenu

Pola veka Nušićijade - "Opšti džumbus" u Ivanjici od 24. do 27. avgusta

Izvor: eKapija Utorak, 18.07.2017. 13:15
Komentari
Podeli
Ivanjički praznik kulture, zabave, humora i radosti - Nušićijada, ove godine biće održan od 24. do 27. avgusta uz moto "Opšti džumbus". Mnogobrojni sadržaji biće posvećeni obeležavanju pola veka od osnivanja festivala.

Dokumentarni film, koji će biti prikazan na svečanoj akademiji, ali i otvoriti novopostavljenu filmsku scenu, monografija, izložbe i tribine posebno će se baviti ne samo Nušićijadom, već i širim kulturnim kontekstom na ovim prostorima u poslednjih 50 godina, dok će pažljivo birani kolaž ostalih festivalskih sadržaja istaći jedinstveni lokalni, nacionalni i međunarodni karakter Nušićijade.

Prema rečima organizatora, prvi put će biti dodeljene i specifične nagrade, a svoju kondiciju Nušićevci će demonstrirati na brojnim festivalskim scenama, ulicama i trgovima, gde će ih na svakom ćošku sačekivati koncerti, predstave, performansi, izložbe, razgovori.

Pozorišni program otvoriće predstava beogradskog Narodnog pozorišta Kir Janja sa Predragom Ejdusom u glavnoj ulozi, da bi se zatim sa velike scene Doma kulture premeštao u otvorene prostore uz kabaretsko-poetski Stend daun sa Nebojšom Milovanovićem ili glavnu ulicu u kojoj će predstavu izvesti Ulični teatar iz Krakova. Svoje mesto u programu Nušićijade uvek imaju i ivanjički amateri koji će izvesti Ujež, a on se redovno zatvara komadom rađenim po Nušiću - ovog puta Ožalošćenom porodicom Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca.


I muzički program biće obogaćen gostima iz Evrope – holandskim sastavom Spijkers koji će izvoditi svetsku, ali i balkansku muziku na sasvim jedinstveni način, dok će deca i mladi dobiti festival u festivalu. Celodnevni program Dečje scene biće bogat radionicama i školama, predstavama i performansima, razgovorima sa piscima i umetnicima.

Više detalja pogledajte na sajtu festivala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.