NavMenu

Slavni hoteli iz holivudskih hitova

Izvor: B92 Petak, 07.10.2016. 11:57
Komentari
Podeli
(Foto: dvoevnore/shutterstock.com)
Zaboravite glumce, ovi hoteli su dovoljno upečatljivi i poznati, da kad ih vidite na slikama, često kažete "to je hotel iz onog filma". Nakon što su svojevremeno zapeli za oko holivudskim producentima ovi hoteli su se proslavili, a cene noćenja u njima idu u prilog njihovj slavi.

Plaza, Njujork

Slavna njujorška Plaza ugostila je brojne poznate filmove, a njena je 'karijera' započela 1959. u sjajnom Hičkokovom špijunskom trileru "Sever severozapad". Nakon 'Severa' ovde su još snimani "Umalo poznati, "Bosonogi u parku", "Krokodil Dundi", i kao zadnji "Veliki Getsbi". Ipak, verujemo da je većini ovaj hotel najpoznatiji po filmu 'Sam u kući 2', u kojem se ponovno izgubio popularni klinac Kevin Mekalister (Macaulay Culkin).

Park Hajat, Tokio

Radnja Oskarom nagrađenog i hvaljenog filma "Izgubljeni u prevodu", odvija se upravo u ovom hotelu, u kojem su Skarlet Johanson i Bil Marej vodili dugačke razgovore. Hotel je jedan od najboljih u gradu.

Timberlin Loža, Oregon

U ovo hotelu snimljen je klasik "Isijavanje" sa Džekom Nikolsonon i čuvenom uletom sobom 217.

One and Only Ocean Club Resort, Bahami

U ovom bahamskom odmaralištu boravio je Daniel Krejg u filmu "Kazino Rojal", a moguće je iznajmiti i vilu u kojoj je boravio. Jedini problem je, nažalost, paprena cena.

Beverli Vilšir, Los Anđeles

Uprkos činjenici da su u ovom hotelu noćili Elvis, Mik Džeger, Elton Džon, hotel je slavan tek postao kad se pojavio u filmu koji je Džuliju Roberts vinuo u zvezde u filmu "Zgodna žena". Upravo su ovde romansu započeli Vivian i Edvard (Ričard Gir).

Hotel del Coronado, San Dijego

"Neki to vole vruće" Bilija Vildera, snimljen je 1959, u njemu briljira Merilin Monro, a ovde slavne sobe čekaju na vas.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.