NavMenu

"Fest" promoviše garažni film - Premijera domaćeg ostvarenja "Unutra" 7. marta

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.02.2015. 14:00
Komentari
Podeli
Garažni film će imati svoje posebno mesto na filmskom festivalu "Fest", u okviru kojeg će biti prikazana premijera domaćeg filma "Unutra". Film zajedno potpisuju Mirko Abrlić i Jelena Marković, a u glavnoj ulozi na velikom platnu će se prvi put naći Aleksandar Milisavljević. Premijera će biti održana u Velikoj sali Kinoteke (Uzun Mirkova ulica) 7. marta u 19 sati, a repriza filma je zakazana za nedelju, 8. mart u 12 sati u Dvorani Kulturnog centra. (Kolarčeva).

Radnja filma počinje kada Jovan krene na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne u specijalnoj zatvorskoj bolnici, na odeljenju za osuđene narkomane. Upoznaje se sa pravilima ustanove i sa samo-organizovanim poretkom osuđenika. Osuđenici se drže svojih internih pravila konstruisanih oko heroina, a u centru moći nalazi se diler Mare. Jovan se drži po strani, ali unutra, u sistemu dvostrukih pravila, svi njegovi postupci deluju već predviđeno i vode ka istom ishodu: u bolest.

- Mi smo oboje pripadnici generacija koje su desetkovane ratovima i narkomanijom. Napravili smo film o stvarnosti, i pitamo: kako se gradi moć? Kako se nasilje i bolest integrišu u red i mir? Naš je stav je da je beskompromisna sloboda način mišljenja - stav je autora filma naveden u saopštenju.

Nova programska celina "Festa" pod nazivom "Microwave" rezervisana je za garažni fim i u okviru nje će, pored filma "Unutra", biti prikazani i filmovi "Okean" Tamare Drakulić, "Petlja" Milutina Petrovića i "Žigosana" Saše Radojevića. Ova kategorija je namenjena posebnoj promociji garažnog filma u Srbiji, koji je sve više zastupljen u domaćoj kinematografiji, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.