NavMenu

Nastavlja se gradnja ograđenih naselja po Srbiji - Između Avale i Kosmaja niče Hrastov breg sa 34 kuće sa bazenima i country klubom (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 08.12.2021. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Brima Real Estate)
Trend gradnje ograđenih naselja u Srbiji, na koji je eKapija nedavno ukazala, definitivno dobija zamah. Najnovije takvo naselje upravo niče između Avale i Kosmaja.

Na prevoju između dva podkosmajska mesta, Popović i Mala Ivanča, pre tri meseca je započela gradnja naselja Hrastov breg.

Reč je o kompleksu zatvorenog tipa na površini od 6 hektara, sa 34 tipske kuće, ogradom oko naselja, rampom, fizičkim obezbeđenjem i video nadzorom.

Investitor i izvođač je kompanija CRE International.
(Foto: Brima Real Estate)

Kako za eKapiju kaže Nedeljko Malešić iz firme Brima Real Estate koja je ekskluzivni zastupnik prodaje i koja se pobrinula i za vizuelna rešenja, u prvoj fazi gradi se 10 kuća i već je završeno 60% posla.

- U prvoj fazi sve kuće će biti iste, površine 108 m2, na parcelama od 10 ari. U preostale dve faze gradnje kompleksa, imaćemo još dva tipa kuća veće kvadrature – kaže Malešić i dodaje da će u prve kuće kupci moći da se usele već u aprilu.
(Foto: Brima Real Estate)

Prema rečima našeg sagovornika, kuće će opciono imati i bazen, kamin i nadstrešnicu za automobil, a investitor budućim stanarima nudi i profesionalno održavanje kompleksa koje uključuje baštovanske usluge, čišćenje snega, održavanje bazena, pa čak i usluge dostave iz supermarketa, kao i mogućnost opremanja kuća nameštajem i uslugu rentiranja, sa recepcijom.
(Foto: Brima Real Estate)

On napominje da je naselje, čiji je kompletan završetak planiran za jun 2023, zamišljeno kao tzv. gated community po ugledu na zapadnu kulturu stanovanja, ali da je arhitektura kuća inspirisana domaćom, srpskom tradicijom gradnje.

Posebna zanimljivost, ističe, biće country club sa restoranom, cigar barom i mini velnes centrom.
(Foto: Brima Real Estate)

- Klub će funkcionisati po principu članstva i biće otvoren i za nerezidente, a u planu je uključivanje još nekih sadržaja u taj koncept – navodi Malešić, koji dodaje da će se u okviru naselja nalaziti i park za sport i rekreaciju sa terenom za basket, kao i igralište za decu.

Vrednost celokupne investicije je 5,5 mil EUR, a investitor, kojem je Hrastov breg, kako kaže Malešić, prvi investicioni projekat, planira slične projekte i u budućnosti, na ovoj i drugim lokacijama u Srbiji.

B. Petrović
Fotogalerija
Hrastov breg
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.