NavMenu

U oktobru izdato 21% više građevinskih dozvola nego u istom periodu prethodne godine - Najviše se gradi u Sremu

Izvor: eKapija Sreda, 16.12.2020. 10:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: creator12/shutterstock.com)Ilustracija
U oktobru 2020. izdate su 2.944 građevinske dozvole, što je za 21% više nego u istom periodu prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku. Od ukupnog broja dozvola izdatih u oktobru, 84% dozvola odnosi se na zgrade, a 16% na ostale građevine.

Ako se posmatraju samo zgrade, 78,6% dozvola izdato je za stambene, a 21,4% za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (68,7%).

Prema dozvolama izdatim u oktobru 2020. prijavljena je izgradnja 2.233 stana, prosečne površine od 72,4m2. Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 14,8% stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, prosečne površine od 140,5 m2, a 83,1% stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova, i njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 58,4 m2.

Predviđena vrednost radova novogradnje u oktobru 2020. iznosi 81,7% od ukupno predviđene vrednosti radova. Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u Sremskoj oblasti, 35,2%, zatim slede Beogradska oblast (13,1%), Južnobačka oblast (9,5%) i Mačvanska oblast (7,5%), dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,3% do 4,5%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.