NavMenu

Plan generalne regulacije u Sremskoj Kamenici trebalo bi da stane na put nelegalnoj gradnji

Izvor: eKapija Petak, 29.05.2020. 13:28
Komentari
Podeli
Lokalitet 4, žutim označeno porodično stanovanje (Foto: Print screen / Konceptualni okvir plana)Lokalitet 4, žutim označeno porodično stanovanje
Konceptualni okvir izmena i dopuna Plana generalne regulacije Sremske Kamenice sa okruženjem (lokalitet Grigovac i dr.) obuhvata četiri lokaliteta namenjena porodičnom stanovanju. Lokaliteti 1,2 i 3 nalaze se na potezu Grigovac. Područje obuhvata 3,85 hektara.

Kao pretežna namena prostora planira se porodično stanovanje (do P+P1+Pk) i zaštitno zelenilo.

Trenutno se na ovim lokalitetima nalaze zasadi voća, neizgrađeno građevinsko zemljište i pojedini objekti. Kada je reč o zelenilu, zastupljeni su samonikla vegetacija, drveće i žbunaste vrste.

Na lokalitetima 1,2 i 3 planira se stanovanje, koje podrazumeva izgradnju jednog porodičnog objekta sa pomoćnim objektima na parceli. Moguće je formirati dve zasebne stambene jedinice. U okviru lokaliteta 4 planira se gradnja pod istim kriterijumima, uz zaštitno zelenilo.

Koncept ozelenjavanja prostora podrazumeva ulično zelenilo, kao i visoku i nisku vegetaciju sa dubokim korenom, kako bi se sprečila erozija. Na području klizišta potrebno je zasade visokih drvenastih i niskih žbunastih vrsta,

Planom se predviđa i izgradnja vodovodne mreže, a u planu je i kanalizacioni sistem separatnog tipa. Za toplotnu energiju u planu je i korišćenje energije sunca i geotermalne energije.

Kao efekat planiranja očekuje se "podizanje stepena urbanizacije, kvaliteta života stanovništva i otklanjanje posledica nelegalne gradnje", navedeno je u tekstu.

Radni jani uvid u Konceptualni okvir izmena i dopuna Plana generalne regulacije Sremske Kamenice sa okruženjem (lokalitet Grigovac i dr.) održava se do 10. juna. Plan je izradilo JP Urbanizam.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.