NavMenu

Novo mesto za kupovinu u srcu prestonice - Otvoren Rajićeva Shopping Center vredan 80 mil EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.09.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Rajićeva Shopping Center, prvi šoping centar u najpoznatijoj beogradskoj ulici – Knez Mihailovoj, otvorio je svoja vrata, a pojedini brendovi po prvi put su na srpskom tržištu.

Meka za šopingholičare u samom srcu prestonice, projekat je izraelske kompanije Ashtrom Group vredan 80 mil EUR. Na oko 15.300 m2, smešteno je više od 80 lokala, a tržni centar raspolaže i sa 450 podzemnih parking mesta.

Izgradnja Rajićeve počela je pre tri godine, a kako kaže Zachi Boneh, generalni direktor Ashtrom International, ideja investitora bila je da se objekat uklopi u lokalno kulturno nasleđe, kombinovanjem elemenata starog i novog.

- Uložili smo mnogo truda u ovaj projekat, kako u enterijer, tako i u eksterijer. Razvoj Rajićeva Shopping centra, od samog početka pa sve do ove svečane ceremonije otvaranja, bazirao se najviše na lokalnom srpskom tržištu, upošljavajući domaće podizvođače, dobavljače, dizajnere i supervizore. Tokom faze izgradnje, zaposlili smo više od 400 radnika, a kada završimo projekat, i kada i hotel bude otvoren, taj broj će prevazići 600 - rekao je Boneh.

Generalni direktor Ashtrom International najavio je i završetak sledeće faze projekta - otvaranje Mama Shelter hotela očekuje se početkom 2018. godine.

U Rajićevoj je primenjen koncept "klastera", odnosno grupisanja lokala, a po prvi put je uveden nivo suterena, pojasnio je Vladimir Vučković, menadžer za odnose sa zakupcima. Tako se u novootvorenom beogradskom šoping centru, na suterenskom nivou nalaze supermarket, apoteka, parfimerija i sl. Ovaj deo namenjen je za "svakodnevnu kupovinu" i olakšaće nabavku stanovnicima okolnih ulica. Prvi i drugi sprat namenjeni su "pravom šopingu" - tu su u ponudi mnogobrojni brendovi tašni, obuće, odeće, aksesoari... Treći sprat je sprat za zabavu i opuštanje, a kako je Vučković rekao, posmatraju ga i kao "dečji sprat" - tu je LEGO prodavnica, dečja igraonica, uz kafe, restoran...

Pored vodećih brendova kao što su Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Lindex, Springfield, Levis, Huawei, Timberland, Pandora, Esprit, Carpisa, Extreme Intimo, Nine West, Yamamay i mnogi drugih, u okviru Rajićeva Shopping centra pojavila su se i još neka zvučna imena.

- Premijerno, sada možemo da prošetamo kroz radnje Calvin Klein Jeans, Armani Exchange, Go Active i Dormeo Home, dok će nas lepa iznenađenja dočekati i u multi-brend prodavnicama, kao što su Mia Maya (Moschino, Valentino Red, Emporio Armani…), Fashion & Friends (Guess, Lui Jo, Superdry…), Sportina (Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Morgan…) i Beosport (Quicksilver, O’Neill, The North Face…). Najpopularnije kocke, čuveni LEGO, sada po prvi put u Srbiji imaju svoju zvaničnu radnju - rekao je Vučković.

Prvi specijalizovani LEGO store otvoren je na trećem spratu, na oko 170 m2, a na jednom mestu nudi bogat asortiman kreativnih igračaka za decu i odrasle, kao i ekskluzivne linije koje do sad nisu bile dostupne u Srbiji. Ponuđene su tri ekskluzivne linije: LEGO Architecture, LEGO Technik i LEGO Star Wars, kao i mnogi drugi popularni setovi. Tu je specijalni Pcik-A-Brick zid, koji omogućava kupovinu kockica na kilo, kao i Build-A-Mini ugao, gde svako može da kreira jedinstvenu LEGO figuricu.

Kompleks je sagrađen od trajnih prirodnih i industrijskih materijala uz korišćenje najsavremenijih tehnologija i istovremeno poštovanje istorijskog nasleđa lokacije, sa ciljem da sačuva tradiciju najrazvijenijeg trgovinskog centra grada i odgovori na sve moderne potrebe posetilaca, kažu arhitekte.

Arhitektonsko rešenje centra, koje iza sebe ima nagradu međunarodnog arhitektonskog konkursa, delo je akademika Milana Lojanice i profesora Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Vladimira Lojanice, ali i višegodišnje saradnje sa svim nadležnim institucijama. U izvođenju radova, angažovani su isključivo lokalni podizvođači.

- Pre početka radova sprovedene su dve faze arheološkog istraživanja u kojima je učestvovao Gradski zavod za zaštitu spomenika i Arheološki institut. Nađeni su ostaci iz 2, 4. i 17. veka koji su rekonstruisani, sačuvani i prezentirani. Ljubaznošću Narodnog muzeja u Beogradu, imamo izložene ostatke kamene arhitektonske plastike iz rimskog doba u zastakljenim basenima na ulazima u objekat - rekao je Vladimir Lojanica.


On je pojasnio da je deo kompleksa i novi podzemni depo Gradske biblioteke, na oko 1.000 m2, koji će biti povezan sa bibliotekom, te imati i sopstveni nezavisni ulaz.

Šoping centar ima posebne ulaze sa svih strana: iz Knez Mihailove, Ulice kralja Petra, kao i iz Pariske i Uzun Mirkove, što ga čini lako dostupnim za sve sugrađane koji dolaze sa različitih strana grada, kao i parking prostor na 3 nivoa sa 450 mesta (ulaz iz Uzun Mirkove ulice). Građani će u Rajićevoj moći da šopinguju danas od 18 časova. Parking je 14. septembar besplatan, a u narednom periodu plaćaće se nakon isteka prvih pola sata.

O investitoru

Projekat Rajićeva Shopping Centar realizovala je kompanija ABD d.o.o. koju je osnovala Ashtrom Group, jedna od vodećih i najvećih građevinskih kompanija i grupacija za trgovinu nekretninama u Izraelu. Ashtrom Group nastala je 1963. godine, a u svom portfoliju ima mnogobrojne, velike i kompleksne projekte širom sveta.

M.M.

Fotogalerija
Rajićeva - prvi šoping centar u samom centru Beograda
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.