NavMenu

Koncertna dvorana sa "zelenim krovom", šoping mol i četiri solitera - Pogledajte kako bi mogao da izgleda novobeogradski Blok 13 (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 10.01.2017. 15:39
Komentari
Podeli
Prvonagrađeno idejno rešenje Marčetića i Maksimovića (Foto: beoland.com)Prvonagrađeno idejno rešenje Marčetića i Maksimovića
Između poslovne zgrade Ušće i Palate Srbija, na 47,2 hektara, u planu je izgradnja nove Beogradske filharmonije, sa parkom na krovu. Kompleks bi činio i deo sa ekskluzivnim radnjama, restoranima i kafićima, kao i mini trg i biciklistička staza.

Sve su to zamislili Dragan Marčetić i Milan Maksimović, arhitekte čiji je projekat pobedio na konkursu za dizajn dela Bloka 13 u Novom Beogradu, koji je sprovela Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

Konkurs je predstavljao, između ostalog, i proveru prostornih i funkcionalnih kapaciteta lokacije, kao i sagledavanje mogućnosti realizacije nove zgrade Beogradske filharmonije. Izabrano rešenje predstavljaće osnov za izradu urbanističko-planske dokumentacije. Milutin Folić, gradski arhitekta i predsednik žirija, najavio je danas za Politiku da je usvajanje te dokumentacije planirano kraja 2017. godine, a da naredne sledi projektovanje kompleksa.

Evo kako su arhitekte Dragan Marčetić i Milan Maksimović osmislile deo Bloka 13!

Fotogalerija
Blok 13 na Novom Beogradu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.