NavMenu

Počele pripreme za uređenje Trga Republike - Izrada tehničke dokumentacije poverena Saobraćajnom institutu CIP

Izvor: eKapija Petak, 06.01.2017. 12:18
Komentari
Podeli
(Trg Republike) Izrada tehničke dokumentacije za uređenje Trga Republike u Beogradu počela je u decembru, saznaje eKapija u Direkciji za izgradnju i građevinsko zemljište.

Beogradski Trg republike trebalo bi, kako je ranije najavljeno, da bude rezervisan samo za pešake, bicikliste i vozila javnog gradskog saobraćaja. Kako bi se ovi planovi ostvarili, neophodno je obezbediti alternativne pravce za saobraćajne tokove koji su ukinuti, te rekonstruisati okolne saobraćajnice. Pre svega, potrebno je proširiti Makedonsku i Kolarčevu ulicu.

Krajem prošle godine završen je tender za izradu tehničke dokumentacije za uređenje Trga Republike, a posao je poveren Saobraćajnom institutu CIP. Ugovor je potpisan 6. decembra.

- Izvođač je tokom decembra 2016. godine uveden u posao i započeo je realizaciju ugovorenih obaveza - kažu za eKapiju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Rok za završetak posla je 210 kalendarskih dana od uvođenja u posao, a vrednost ugovora iznosi 5,564 miliona dinara (neto). Posao obuhvata izradu idejnog rešenja, idejnog projekta za potrebe izdavanja rešenja o odobrenju za izvođenje radova, projekat za izvođenje sa planom preventivnih mera, i izradu geodetskih podloga.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.