NavMenu

Belgrade Waterfront - Projekat svetskih razmera u srcu Beograda

Izvor: eKapija Utorak, 26.10.2021. 08:40
Komentari
Podeli
(Zorana Burlić) "Belgrade Waterfront je pokrenuo lokalnu ekonomiju i doneo potpuno novi koncept stanovanja na naše prostore. On u potpunosti transformiše desnu obalu Save, vraća Beograđanima izlaz na reke i omogućava im da svakodnevno uživaju u njima", kaže u razgovoru za eKapiju Zorana Burlić, direktorka Belgrade Waterfront-a, projekta koji iz dana u dan menja izgled Beograda čineći ga lepšim i modernijim mestom za život.

Kako napreduju radovi na izgradnji i kakvi su planovi do kraja godine?

- Od prvog nacrta, Belgrade Waterfront je zamišljen kao savremeno gradsko naselje koje stanarima nudi stanovanje po svetskim standardima, a svim Beograđanima i gostima prestonice pruža mesto za užitak i relaksaciju. Do sada je izgrađeno ili je u fazi izgradnje oko milion kvadrata od ukupno planiranih 1,8 miliona. Nastojimo da maksimalno uposlimo domaće građevinske kompanije, projektante i podizvođače. Veoma nam je važno da sarađujemo, podstičemo i angažujemo lokalne resurse i to činimo kada god je to moguće. Kvalitet gradnje i materijali koje koristimo na svetskom su nivou, a kupci prepoznaju izvanredan odnos kvaliteta i cene. U prilog tome govori i podatak da smo prodali preko 3.500 stanova, a do sada ih je useljeno više od 870. Zbog velike potražnje radovi na izgradnji su ubrzani, a ove godine će biti useljena i BW Terraces, i to pola godine pre planiranog završetka. Takođe, tokom jeseni očekuje nas završetak još dve zgrade - BW Arcadia i BW Aurora, te ćemo imati ukupno više od 1.500 useljenih stanova.

Uskoro se završavaju zgrade BW Arcadia i BW Aurora (Foto: Belgrade Waterfront)Uskoro se završavaju zgrade BW Arcadia i BW Aurora
U narednom periodu očekuje nas još jedan značajan trenutak - završetak fasade na Kuli Beograd, budućem simbolu grada. Time će ovo arhitektonsko remek-delo dobiti svoj finalni spoljni izgled, a sugrađane i goste prestonice kulminacija očekuje 31. decembra, kada ćemo Novu godinu dočekati spektakularnim događajem upravo u podnožju Kule.

Šta je to što privlači kupce da život započnu u Belgrade Waterfront-u?

- Gradimo plansko naselje gde je savremenom čoveku na dohvat ruke sve što mu je potrebno za kvalitetan život. U prizemlju zgrada smeštene su brojne prodavnice, kafići i restorani, dok se na svega nekoliko minuta šetnje nalazi Galerija, najveća šoping, gastronomska i zabavna destinacija u regionu. Transformisali smo obalu reke u jedno od najlepših gradskih šetališta, a Savski park predstavlja omiljeno mesto rekreativaca i ljubitelja sporta. Imperativ u svakoj fazi izgradnje jesu besprekorna gradnja i materijali vrhunskog kvaliteta. Uz sve navedeno, Belgrade Waterfront je na takvoj lokaciji da se do ključnih tačaka u gradu stiže veoma brzo, a pogledu na reku, zelenilo parka ili na panoramu Beograda retko šta može da parira. Uz konkurente cene na tržištu, povoljne uslove kredita čak i u ranoj fazi izgradnje i činjenicu da nekretnina predstavlja najbolju investiciju – stan u Belgrade Waterfront-u predstavlja siguran izbor za bezbrižnu budućnost.

Stanovanje po svetskim standardima (Foto: Belgrade Waterfront)Stanovanje po svetskim standardima
Pomenuli ste mogućnost kreditiranja i pristupačne cene, međutim prema podacima sa tržišta nekretnina neke od zgrada u Belgrade Waterfront-u premašuju prosečne cene na tržištu. O kojim je nekretninama reč?

- Tačno je da cena kvadrata pojedinih stanova prevazilazi beogradski prosek. Reč je o brendiranim St. Regis i W stanovima, koji posluju pod okriljem kompanije Marriott International i nude standarde života koji do sada nisu viđeni na ovim prostorima.

Međutim, važno je da napomenemo da se najveći broj stanova u Belgrade Waterfront-u prodaje po cenama koje su konkurentne cenama novogradnje u drugim delovima grada. Za početnu cenu od 2.950 EUR po kvadratu, i to sa uračunatim PDV-om, ne kupujete samo zidove koje ćete zvati svojim domom, već i ceo životni stil koji podrazumeva brojne pogodnosti. Pored brojnih sadržaja koji se nalaze u neposrednoj blizini, stanarima su na raspolaganju i različiti servisi koji čine svakodnevicu jednostavnijom. Sve zgrade imaju recepciju sa obezbeđenjem i službu održavanja koja vodi računa da u zgradi i oko nje sve funkcioniše besprekorno.

Izvanredan odnos kvaliteta i cene (Foto: Belgrade Waterfront)Izvanredan odnos kvaliteta i cene
Stanari nam kažu da im poseban užitak predstavlja boravak u uređenim zajedničkim dvorištima koja održavaju baštovani. Za najviši kvalitet življenja, stanarima je na raspolaganju i concierge servis, koji će u vaše ime rezervisati prevoz, karte za različite događaje ili zakazati lekarski pregled.

Kupcima smo omogućili brojne mogućnosti za kreditiranje, kao i posebne olakšice. Mesečna rata za kredit je dostupna već od 499 EUR, a kamatna stopa u prvoj godini otplate za kupce nekretnina u BW Arcadia i BW Aurora, zgradama koje završavamo tokom jeseni, iznosi svega 1,99%. Zahvaljujući posebno kreiranim kreditima za Belgrade Waterfront pozajmicu banke mogu zatražiti i nerezidenti. Ovo je posebno značajno za našu dijasporu, jer je u Belgrade Waterfront-u prepoznala mesto u otadžbini koje im pruža standarde stanovanja na kakve su navikli u velikim svetskim metropolama.

Kula Beograd (Foto: Belgrade Waterfront)Kula Beograd
Šta Kula Beograd znači za projekat Belgrade Waterfront, ali i za prestonicu?

- Kula Beograd svojom visinom, karakterističnim "uvijenim" oblikom koji simbolično predstavlja obližnje ušće Save u Dunav i poziciji na samoj obali reke, predstavlja arhitektonsko remek-delo, budući simbol srpske prestonice i svojevrsnu turističku atrakciju. Kula je svojevrstan omaž Beogradu i građevina na koju ćemo svi biti ponosni, a njena vrednost je i u nasleđu koje ostavljamo generacijama iza nas. Ovo ostvarenje potvrđuje da Beograd ide u korak sa svetom i neizmerna nam je čast što će Kula biti adresa čuvenog hotela i brendiranih stanova The St. Regis. Marriott International pažljivo bira mesta na kojima posluje, te njihova odluka da u Beograd dovede svoje vrhunske brendove - St. Regis i W - govori o tome koliko naš grad ima potencijala za dalji razvoj i napredak.

Kompletan sadržaj tematskog biltena "Nekretnine i gradnja - Tražnja za kvadratima pokreće nove investicije" možete pročitati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.