NavMenu

Dimitrije Miki Aksentijević, osnivač kompanije "Mineco AG" - biografija

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.08.2010. 15:47
Komentari
Podeli

Dimitrije Miki Aksentijević jedan je od osnivača kompanije "Mineco AG" (osnovane početkom 2003. godine). Tokom svoje bogate karijere radio je u kompanijama "Sir Alexander Gibb and Partners" u Londonu (1989 – 1990), "Credit Suisse FP" u Londonu (1992-1993), "Glencore International" (do septembra 1994) u Londonu, "Glencore International" u Moskvi (1994-1996) i "Glencore International AG" u gradu Baar u Švajcarskoj (1996 – 2002).

Rođen je u Beogradu 1967. godine. Osnovnu školu i gimnaziju (V beogradska gimnazija i XIV beogradska gimnazija) završio je u Beogradu. Svoje školovanje nastavio je na fakultetu King’s College na Londonskom Univerzitetu gde je studirao od 1985. do 1989. godine i stekao diplomu Bachelor. Magistrirao je na City University Business School u Londonu koju je pohađao od 1990. do 1991. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.