NavMenu

Obezbeđen novac za prvu fazu rekonstrukcije vile Bagojvar na Paliću

Izvor: eKapija Petak, 21.03.2014. 09:19
Komentari
Podeli

Vila BagojvarVila Bagojvar

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je preduzeću "Park Palić" odobrilo sredstva u iznosu od 2.000.000 dinara za prvu fazu uređenja fasade vile Bagojvar na Paliću, prenosi portal gradsubotica.co.rs.

Nakon raspisivanja javne nabavke za izvođača radova je izabrano građevinsko preduzeće "Cenzar" iz Subotice koje je trebalo da uradi fasadu objekta.

Međutim, zbog specifičnosti objekta, Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture je izdao posebne uslove za postavljanje fasade, što nije predviđeno realizovanom javnom nabavkom koju je dobio "Cenzar". Zbog toga je juče raspisan novi tender, a sanacija će obuhvatati radove na fasadi po preporukama MZZSK.

"Cenzar" je do sada odradio pripremne radove i radove na obijanju starog maltera.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je obezbedilo i dodatnih 1.900.000 dinara za rekonstrukciju ovog zdanja. Ta sredstva će biti utrošena za zamenu stolarije, krova i oluka nakon čega će objekat spolja biti potpuno rekonstruisan.

Kako je rečeno u "Park Paliću", oni u saradnji sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture intenzivno rade na rekonstrukciji ovog značajnog objekta, te se očekuje da će posetioci Palića Vilu Bagolvar u svom rekonstruisanom izdanju videti početkom ove turističke sezone.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.