NavMenu

Najpopularnije priče u rubrici "Ko je ko" Koje ličnosti su izazvale najveće interesovanje čitalaca "eKapije" u 2011?

Izvor: eKapija Sreda, 11.01.2012. 12:12
Komentari
Podeli

Neke osobe nas zaintrigiraju jer su napravile dobre rezultate u poslu kojim se bave, kod nekih bismo da zavirimo u uzbudljiv privatni život, jedni su nam prepoznatljivi po aferama koje su napravili, drugi po brendovima koje su stvorili, pojedini po sportskim rezultatima, neki po poslovnim lomovima, jedni su nam dobro poznati, o drugima smo čuli da se nešto "šuška", a za neke prvi put čujemo... Svima njima dajemo šansu, a čitaoci "eKapije" su izabrali najinteresantnije ličnosti u 2011. Naravno, i ove godine smo napravili rang listu čitanosti intervjua u našoj rubrici "Ko je ko". Pogledajte ko je sve "zaslužio" mesto na ovom spisku.

Jovana Brakočević (Foto: mozzart sport)Jovana Brakočević

I u pregledu čitanosti za 2011. godinu prvo mesto na listi zauzima žena. Za razliku od 2010, kada je najčitanija bila "priča o životu" Milke Forcan, sada je najveću pažnju naših čitalaca privukla odbojkašica Jovana Brakočević. Ženska reprezentacija u odbojci je poslednjih nekoliko godina povratila slavu ženskog sporta u Srbiji. Jovana Brakočević, najbolja igračica EP u Srbiji i Italiji, na kojem su izabranici Zorana Terzića osvojile prvo zlato, proglašena je i za najuspešniju sportistkinju 2011. u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. Ovo su samo neki od razloga što se ova uspešna sportistkinja našla na čelu liste.

Željko MitrovićŽeljko Mitrović

Kako i gde su ga trovali, šta se dešava sa njegovom jahtom u Hrvatskoj, odlazi li Tanja Vojtehovski sa "ružičaste" televizije, da li "Pink" ostaje bez emisija "Granda", samo su neka od pitanja koja su se u javnosti postavljala i dovodila Željka Mitrovića, vlasnika TV "Pink", u žižu interesovanja tokom cele godine. Nije krio da je dok se lečio od aplastične anemije u Nemačkoj od tamošnje grofice dobio bentli vredan 100.000 EUR, što je Ivanu Ivanoviću poslužilo da tokom 2011. u svojoj emisiji "zbija" šale na račun prirode odnosa grofice i Mitrovića. Vlasnik "Pinka" je nedavno izjavio da je preživeo jednu od najtežih godina u svom životu, ali da je ipak do kraja 2011. uspeo da postigne da njegova televizija ponovo bude među najgledanijim u Srbiji. I eto, mnogobrojnim poslovnim i privatnim preokretima uspeo je da zaintrigira i čitaoce "eKapije" tako da se našao na drugom mestu.

Željko MitrovićŽeljko Mitrović
(Rodoljub Drašković)

Rodoljub Drašković nastavlja da privlači pažnju naših čitalaca – sa prošlogodišnjeg drugog mesta "pao" je na treće. Početkom godine je bio dužan 975 miliona dinara, vratio je dug tvrdeći da nije bilo prenosa sredstava sa Komercijalne banke na kompaniju, i potom objavio da je otišao u Švajcarsku nezadovoljan uslovima poslovanja u Srbiji. Kasnije se nije oglašavao. Iz "Swisslion"-a je stizala vest da se proizvodnja neće premeštati iz Srbije, već se nastavlja dnevna proizvodnja od 40 tona eurokrema, da je kompanija u Gornjem Milanovcu počela izgradnju poslovno-stambene zgrade, bilo je reči i o privatizaciji trebinjske "Industrije alata", stečaju "Mitrosa", a čitaoce "eKapije" zanimalo ko je čovek koji se pominje u svim tim tekstovima.

Četvrto mesto je zauzeo poslovni čovek godine - Miroljub Aleksić. Ovo priznanje je predsednik "Alco group" dobio na kraju 2011. u okviru tradicionalnog izbora Kluba privrednih novinara. Ova kompanija je otvorila u maju 2011. hotel u Aranđelovcu vredan 35 mil EUR koji je do kraja godine pobrao značajne turističke nagrade, a nakon toga otvoren je i akva park.

Miodrag Kostić je takođe privukao pažnju naših čitalaca mnogobrojnim poslovnim aktivnostima od kupovine "Carnex"-a, preko otvaranja silosa u Ukrajini, do pokušaja kupovine apatinskog brodogradilišta.

U jeku ekonomske krize i finansijskih turbulencija u našoj zemlji konstantno interesovanje pobuđuje minister ekonomije Nebojša Ćirić.

Pozitivne komentare naših čitalaca izazvala je priča o nekadašnjem karate reprezentativcu, vlasniku kompanije "Božić i sinovi". U našem intervju predstavili smo, između ostalog, poslovni put Jovice Božića - od vulkanizerske radnje, preko softverske kompanije koja je izašla na Londonsku berzu, do izgradnje vila na Jadranskoj obali.

Ko je otvorio prvu diskoteku u Beogradu, sa 22 godine zaradio za "ferari", organizovao više od 300 koncerata "Korni grupe", a sada poseduje tri hotela u glavnom gradu, interesovalo je čitaoce "eKapije". Reč je o Bati Hreljcu, koji se ne eksponira u javnosti, i možda baš zato svojom interesantnom životnom pričom intrigira.

Kada se govori o načinu rešavanja problema nelikvidnosti, problemima u "Partizanu", izvozu "Metalca", čućemo i za njega. Kakva ličnost se "krije" iza funkcije predsednika UO holding "Metalca", savetnika Vlade Srbije, potpredsednik Fudbalskog saveze Srbije i potpredsednik "Partizana" saznali su svi koji pročitali profil Dragoljuba Vukadinovića.

Sudske afere su uvek interesantne pa se na listi našla i ministarka pravde Snežana Malović. Lepa Brena je pažnju privukla koncertom u beogradskoj "Areni", nastupom u Bugarskoj, a i vestima iz svog privatnog života.

Ulogom Riki u seriji "Cvat lipe na Balkanu i kume" u "Nepobedivom srcu" Nataša Ninković osvojila je u prošloj godini TV gledaoce, a pozorišnu publiku, između ostalog, ulogom Hede Gabler u istoimenom Ibzenovom komadu za koju je dobila nagradu "Raša Plaović" za najveće glumačko dostignuće u prošloj pozorišnoj sezoni.

Zahvaljujući Saši Plećeviću, lekaru specijalisti anesteziologije sa reanimatologijom, smršali su mnogi koje je podučio da žive zdravo i sa osmehom. I ove godine čitaoce našeg portala je zanimalo kakva se osoba krije iza nadimka Doktor Feelgood.

Za one koji nisu znali ko je idejni tvorac kafe "Rex", kompanije "Marbo", restorana "Que Pasa", hotela "Aleksandar Palas", kompanije "Ice Cream Factory", predstavili smo Radosava Komadinića.

Dobili smo vrlo zanimljive rezultate na rang listama po raznovrsnim kategorijama za 2011. godinu koje možete pogledati u rubrici Ko je ko-vremeplov, a na našem portalu možete naći i retrospektive rubrike "Ko je ko" za prethodne tri godine - 2010, 2009, 2008.


Tagovi:
eKapija
Ko je ko
Ko je ko u Srbiji
Ko je ko vremeplov
privrednici
političari
sportisti
Jovana Brakočević
odbojka
odbojkašica
odbojkaška reprezentacija
Evropsko prvenstvo u odbojci 2011
Zoran Terzić
ženski sport
najuspešnija sportistkinja
najuspešnija sportistkinja 2011
Olimpijski komitet Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Milka Forcan
Željko Mitović
Tanja Vojtehovski
Tatjana Vojtehovski
trovanje Željka Mitrovića
jahta Željka Mitrovića
TV Pink
Pink
Pink film
Air Pink
City Records
Grand Production
aplastična anemija
bentli
Ivan Ivanović
Veče sa Ivanom Ivanovićem
Rodoljub Drašković
eurokrem
poslovni čovek godine
Hotel Izvor Aranđelovac
akva park ARranđelovac
aqua park Aranđelovac
Miodrag Kostić
MK grupa
Karneks
silosi Ukrajina
brodogradilište Apatin
apatinsko brodogradilište
kralj šećera
šećerane
karatista
Nebojša Ćirić
karate
karate reprezentativac
Božić i sinovi
BIS reciklažni centar
BIS Adriatic
vile Dubrovnik
Londonska berza
Bata Hreljac
Korni grupa
hoteli Beograd
Barby Diamond
Rezime
Rezime Beograd
Rezime Crown
Rezime Diamond
Rezime Residence
Miomir Hreljac
nelikvidnost
Partizan
Metalac
prva diskoteka u Beogradu
Dragoljub Vukadinović
savetnik Vlade Srbije
Nataša Ninković
Cvat lipe na Balkanu
Nepobedivo srce
uloga Riki
Heda Gabler
nagrada Raša Plaović
glimica
pevačica
ministarka
Saša Plećević
Doktor Feelgood
Doktor Filgud
Rex
Reks
Que Pasa
hotel Aleksandar Palas
Ice Fantasy
Ajs fantazi
proizvodnja sladoleda
Radosav Komadinić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.