NavMenu

Drugačiji 8. mart

Izvor: eKapija+ Petak, 08.03.2024. 14:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SewCream/shutterstock.com)Ilustracija
Ne možete učiniti dobro delo prerano, jer nikada ne znate koliko će brzo za to biti prekasno. Za humani potez zaposlenih dama u kompaniji Enel PS svakako nije bilo prerano, jer su one svoju solidarnost sa ženama kojima je najteže pokazale upravo svojim gestom dobrote. Naime, one su odlučile da umesto kupovine tradicionalnih osmomartovskih poklona novac preusmere na podršku štićenicama Sigurne kuće u Beogradu, čije su korisnice žene žrtve nasilja u porodici.

Kako su istakle, ovim poklonom su im poručile da nisu same i da se nadaju da će im njihova pažnja pomoći da sa svojom decom nastave nekim boljim i sigurnijim putem.

Zahvaljujući inicijativi dama zaposlenih u kompaniji Enel PS novac je uplaćen na račun kuće koja se trudi da podrži žene koje su prepuštene same sebi i koja im u najtežim životnim situacijama pruža mir i utočište.

- Kada ih neko vidi kada dođu i kada napuste Sigurnu kuću, to nisu iste osobe. Te žene imaju jedno samopouzdanje koje nisu imale kada su ovde došle. Zbog toga je svaka vrsta pomoći ovde dobrodošla - rekla je Vesna Stanojević, koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, pod čijim je krovom Sigurna kuća.

Olivera Zlatić, generalna direktorka kompanije Enel PS je naglasila da je Enel PS društveno odgovorna kompanija koja se trudi da svoje akcije vodi saznanjem o odgovornosti ne samo prema akcionarima, vlasnicima, već i prema svim zaposlenima, klijentima, široj društvenoj zajednici, kao i o životnoj sredini:

- Želele smo da ovim gestom damo podršku ženama koje su bile prinuđene da završe u sigurnim kućama, kojima je neko pokušao da oduzme pravo na normalan život i kojima je naša podrška dala možda delić nade u bolju budućnost. Želele smo da im pokažemo da imaju pravo da budu ostvarene u svakom pogledu i da zajedno sa svojom decom nastave nekim novim i boljim putem. Zahvalnica koju smo dobile je naš osmomartovski poklon.

Komapanija ENEL PS ove godine slavi tri decenije uspešnog postojanja i poslovanja u Srbiji.

Za to vreme postao je sinonim za inovacije i pouzdanost u segmentu pouzdanih i energetski efikasnih data centara, njihovih sistema napajanja, hlađenja i upravljanja kritičnom infrastrukturom korisnika. Njihova vizija je da kroz inovacije i stručnost omoguće klijentima da se fokusiraju na svoje osnovno poslovanje, dok oni brinu o svim njihovim kritičnim segmentima fizičke infrastrukture. Tokom tri uspešne decenije stotinak zaposlenih u ENEL PS su rasli zajedno profesionalno, rame uz rame. I zato se njihovi uspesi ne mere isključivo brojkama i finansijskim izveštajima, već i zadovoljstvom zaposlenih, ali i pozitivnim uticajem na celokupnu zajednicu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.