NavMenu

Najpovoljnija ponuda za Prokop kiparske kompanije Trigranit holding LTD

Izvor: eKapija Utorak, 21.03.2006. 11:48
Komentari
Podeli




Prema zapisniku Komisije za ocenu ponuda i odabir najpovoljnijeg ponudjača, Komisija Upravnog odbora Javnog preduzeća „Železnice Srbije“ je prihvatila predlog da se Ugovor za dodelu prava korišćenja gradnje komercijalnog prostora u stanici Beograd Centar (Prokop) dodeli najpovoljnijem ponudjaču – Trigranit holdingu LTD iz Kipra.

Komisija je razmatrala tri ponude, od kojih „Pavlović Nagle Konzorcijum“ nije zadovoljila sve uslove tražene licitacionom dokumentacijom, te stoga ova ponuda suštinski ne odgovara zahtevima iz licitacione dokumentacije.

Sve zahteve su zadovoljili domaći „Energoprojekt holding“ i kiparski „Trigranit holding LTD“, od kojih se Komisija opredelila za najpovoljnijeh ponudjača, analizom finansijskih potencijala i uporedjivanjem referenci za objekte koje su izvodili.

Predvidjeno je da ugovor sa najpovoljnijim ponudjačem bude potpisan u roku od najviše 60 dana. Čitav posao bi trebalo da bude završen u roku od tri godine od potpisivanja ugovora, a investicija je vredna oko 200 miliona evra.

Prva faza radova u Prokopu, kako je bilo predvidjeno tenderom, obuhvata izgradnju 128 hiljada kvadratnih metara poslovno-stambenog prostora na armiranoj betonskoj ploči, koja se nalazi na koti 105 nove putničke železničke stanice Beograd Centar i 10 hiljada kvadratnih metara komercijalnog prostora ispod ploče sa kotom 105, kao i izgradnju infrastrukture koja će povezivati stanicu sa okolnim saobraćajnicama.

U drugoj fazi radova, u kompleksu Prokopa bilo bi izgradjeno još oko 150 do 170 hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora, a vrednost čitavog posla je više milijardi dolara.

Izgradnjom Prokopa i preseljenjem glavne beogradske stanice na ovu lokaciju, glavni grad bi dobio savremenu i modernu glavnu železničku stanicu, sa velikim komercijalno-poslovnim kompleksom.

Istovremeno, u centru Beograda oslobodilo bi se oko 80 hektara najekskluzivnijeg zemljišta u savskom amfiteatru, koji bi investitorima bio ponudjen po tržišnim uslovima. Savski amfiteatar na taj način postao bi najznačajniji poslovni, komercijalni, turistički i kulturni centar u ovom delu Evrope, kao i značajan izvor prihoda za Srbiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.