NavMenu

"Telekom Austria" jedini dostavio ponudu za "Telekom Srbije" - 950 mil EUR za akcije, 450 mil EUR za investicije

Izvor: Beta Ponedeljak, 21.03.2011. 15:27
Komentari
Podeli

Jedinu ponudu za kupovinu 51% akcija "Telekoma Srbije" dostavila je kompanija "Telekom Austria".

Radna grupa za prodaju "Telekoma Srbije" otvorila je danas ponudu austrijskog "Telekoma" koji je ponudio 1,4 mlrd EUR , od čega 950 mil EUR za akcije, a 450 mil EUR za investicije.

Predsednik radne grupe Vuk Đoković je rekao da je rok za analizu ponude pet dana, tako da će se Vlada Srbije o njoj izjasniti u ponedeljak, 28. marta.

Rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju 51% akcija "Telekoma Srbije" istekao je danas u 14.00 časova.

Status zvaničnih ponuđača na tenderu dobilo je šest kompanija - "Telekom Austria", "Deutsche telekom", "Turkcell", "America movil", "Weather investments" i "France telekom", a radna grupa zadužena za sprovođenje tendera očekivala je najmanje četiri ponude.

Minimalna cena za većinski paket akcija "Telekoma Srbije" je 1,4 mlrd EUR. Vlada Srbije će prodati 31% akcija, a grčki OTE svih 20% akcija koje poseduje u "Telekomu". "Deutsche telekom" poseduje 30% akcija u kompaniji OTE.

"Telekom Srbije" poseduje i telekomunikacione kompanije "M:tel" u Crnoj Gori i "Telekom Srpske" u Bosni i Hercegovini.

Tender za prodaju "Telekoma Srbije" objavljen je 20. oktobra 2010.godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.