NavMenu

Bosch otvorio novu poslovnu jedinicu u fabrici u Pećincima

Izvor: eKapija Utorak, 24.01.2023. 12:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bhakpong/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Bosch zvanično je otvorila novu poslovnu jedinicu u fabrici u Pećincima "Comfort Actuators" u kojoj će se proizvoditi podizači stakala.

- Ovom posebnom prekretnicom ostvarujemo proširenje novih poslova za Bosch u Srbiji – istakao je Jorg Krečmar, direktor Bosch fabrike.

Nova proizvodna jedinica donela još 300 radnih mesta u fabrici.

- Otvaranje nove poslovne jedinice znači da širimo asortiman proizvoda, što nas dovodi korak bliže ka tome da postanemo vodeća Bosch fabrika u automobilskoj industriji. Za naše ljude to znači više radnih mesta, tako da će ceo pogon u Pećincima do kraja ove godine imati oko 3.000 zaposlenih" – rekao je Frenk Dek, tehnički direktor Bosch fabrike.


Obeležavanju početka serijske proizvodnje prisustvovali su i Jovanka Jovanović, generalni direktor Bosch grupe u Srbiji, kao i predstavnici opštine Pećinci i Razvojne agencije Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.