NavMenu

Rešenja koja olakšavaju svakodnevni život

Izvor: PR Utorak, 22.11.2022. 14:32
Komentari
Podeli
Vaš stari kompjuter je počeo da usporava i nije više impresivan kao ranije. Umesto kupovine novog računara, odlukom da zamenite hard disk brzim SSD diskom, sačuvaćete svoje dragocene podatke, uštedeti novac i dobiti kvalitetnu opremu koja će podržavati vaš svakodnevni posao. Zamena hard diska brzim SSD diskom je praktična i relativno jednostavna.

Prvo treba proveriti koji disk već imate instaliran na računaru. Dobro poznati HDD-ovi pružaju relativno dobar rad, ali mogu da ga otežaju zbog svojih niskih performansi, stope kvarova ili usporavanja zbog opterećenja podataka i radnog vremena. Sa ugrađenim SATA SSD diskom situacija je mnogo bolja, a izborom NVMe drajva govorimo o ogromnoj promeni u kvalitetu rada.

Ako želite izuzetno visoke performanse, trebalo bi da razmotrite zamenu postojećeg diska onim koji se pridržava standarda SSD NVMe, kao što je Samsung 980 ili Samsung 980 PRO. Performanse prvog su do 3500 MB/s u čitanju i do 3000 MB/s u pisanju, dok PRO verzija nudi do 7000 MB/s u čitanju i do 5100 MB/s u pisanju. Ako uporedimo ove vrednosti sa prosečnim performansama HDD-a, možemo videti da je razlika ogromna – 170 MB/s čitanja, 150 MB/s pisanja. Poređenje sa običnim SATA SSD diskovima je takođe impresivno – u njihovom slučaju čitanje je do 560 MB/s, a pisanje do 530 MB/s.


Možete besplatno da koristite Samsung Data Migration softver koji je dizajniran da obezbedi brz, lak i bezbedan prenos podataka, uključujući trenutni operativni sistem, aplikativni softver i korisničke podatke - sa postojećeg uređaja za skladištenje.

Pre nego što izaberete disk, proverite da li će vaš uređaj moći u potpunosti da iskoristi potencijal novog nosača, da li je kompatibilan sa novim tipom drajva i da li ima odgovarajući slot za njega. Možete da zadržite i stari disk, ukoliko ima dovoljno prostora za oba. Stari disk se može koristiti za skladištenje podataka, kao što su fotografije ili video snimci. Samo zapamtite da je neophodno da operativni sistem i najčešće korišćeni programi budu instalirani na SSD-u. Na tržištu postoji veliki broj SSD modela a izbor će zavisiti od vaših potreba.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.