NavMenu

Robne rezerve kupiće 130.000 tona pšenice - Vlada odobrava dodatne količine ulja za izvoz

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.06.2022. 11:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/KaiserSakhi)Ilustracija
Vlada će danas, za potrebe robnih rezervi, usvojiti zaključak o kupovini 130.000 tona pšenice po ceni od 40 dinara, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Gostujući na televiziji Pink rekao je da će očekivani prinos pšenice iznositi približno tri miliona tona, navodeći da je žetva već skoro gotova na prostoru Mačve, dok će na prostoru najvećeg dela Vojvodine biti gotova do kraja ove, odnosno početkom sledeće nedelje.

- Srbiji je neophodno približno 1,5 miliona tona ove poljoprivredne kulture, a mi ćemo imati duplo više nego što nam je potrebno - ukazao je on i dodao da to znači da ćemo imati i za naše komšije na Balkanu, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Prema njegovim rečima, ove godine imamo veći rod nego što je bio petogodišnji prosek, ali manje nego što je bilo prošle godine, koja je bila rekordna.

Potpredsednik Vlade je, kada je reč o trenutnim zalihama pšenice, precizirao da je pre desetak dana kod svih ovlašćenih otkupljivača i skladištara bilo 332.000 tona.

- Ono što je najvažnije jeste da osnovnih životnih namirnica ima. Juče smo radili analizu i od 1.132 objekta najvećih trgovačkih lanaca, u 97% je bilo šećera - rekao je Nedimović.

On je takođe podvukao da ulja ima dovoljno i da će na današnjoj sednici Vlade biti doneta odluka o tome da se dodatne količine ove namirnice puste u izvoz.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.