NavMenu

WEST Pharmaceutical Services Beograd u Kovinu planira proširenje kompleksa

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.05.2022. 12:31
Komentari
Podeli
Ljubičastm označeni planirani objekti (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / EuroCons)Ljubičastm označeni planirani objekti
WEST Pharmaceutical Services Beograd d.o.o. u Kovinu planira proširenje kompleksa na parceli 5593/2 (Crvenka 76).

Povod za izradu Urbanističkog projekta za urbanističko-arhitektonsku razradu lokacije jeste potreba investitora da se u okviru postojećeg proizvodnog kompleksa omogući rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih objekata.

Parcela je površine 62.755 m2 i nalazi se na periferiji, severoistočno od naseljenog mesta Kovin, neposredno uz put Kovin - Deliblato. Ovde je smešten proizvodni kompleks WEST Pharmaceutical Services Beograd d.o.o. Kovin koji se bavi proizvodnjom zatvarača za infuzione boce i parenteralne proizvode, klipova za špriceve za jednokratnu upotrebu, kao i različitih proizvoda od gume koji se koriste u farmaceutskoj proizvodnji i/ili proizvodnji pomoćnih medicinskih proizvoda (gumeni delovi kapaljki ili sl.).

Planirana je izgradnja novih objekata, rekonstrukcija i dogradnja postojećih, kao i povezivanje planiranih objekata na postojeću infrastrukturu u okviru kompleksa. Predviđeno je rušenje skladišta, propusnika materijala, nadstrešnice i kompresorske stanice.

Planirani objekti:

- prostorija za pušače;
- radionica za održavanje proizvodnog alata;
- nadstrešnica za otpad;
- pumpna stanica;
- rezervoar za sprinkler;
- topla veza FHL-MBL;

- dogradnja objekata Pogona za pripremu sirove gume i Preseraj i pogon za finalizaciju proizvoda u četiri faze i to:

a. dogradnja propusnika materijala za pogonski magacin;
b. dogradnja tehnološke celine dimenzionisanje;
c. dogradnja tehnološke celine pranje;
d. dogradnja tehnološke celine preseraj;

- nadgradnja dograđenog dela objekta Upravne zgrade.


Nadgradnja objekta upravne zgrade

Planirana je rekonstrukcija postojećeg objekta i dogradnja novog dela objekta, sa njegove bočne strane, spratnosti P+1, BRGP od 1.240,00 m2.

Predviđena dogradnja je koncipirane tako da se u prizemlju nalaze kuhinja sa pratećim prostorijama za zaposlene i muška garderoba za zaposlene u proizvodnji sa pratećim prostorijama, dok je na prvom spratu predviđena ženska garderova za zaposlene u proizvodnji i dodatni kancelarijski prostor.

Planira se nadgradnja dograđenog dela objekta, za jednu etažu, do postizanja maksimalne dozvoljene spratnost propisane planskim dokumentom, P+2. Nadgradnja, ukupne BRGP od 620 m2, planirana je da bude delom u funkciji tehničke etaže za smeštaj mašinske opreme, a delom u funkciji dodatnih garderoba za zaposlene ili kancelarijskog prostora.


Dogradnja i rekonstrukcija proizvodnog pogona

Proizvodni pogon čine objekat Pogona za pripremu sirove gume i Preseraj i pogon za finalizaciju proizvoda.

Usled potrebe investitora da se izvrši modernizacija proizvodnog procesa, omogući smanjenje operativnih troškova, troškova održavanja, da se poveća energetska efikasnost objekta, kao i da se izvrši poboljšanje požarnih karakteristika objekta, potrebno je izvršiti rekonstrukciju i dogradnju predmetnih objekata, uključujući i instalaciju u njima.

Dogradanja novih objekata, predviđena je u četiri faze, pri čemu će svaku od faza dogradnje pratiti i rekonstrukcija dela postojećeg objekata koji zajedno sa njom čini jedinstvenu tehnološko-funkcionalnu celinu i požarni sektor.

Planirane su: dogradnja propusnika materijala za pogonski magacin, dogradnja tehnološke celine dimenzionisanje, dogradnja tehnološke celine pranje i dogradnja tehnološke celine preseraj.


Postojeće stanje

Postojećem kompleksu, pristupa se sa puta Kovin - Deliblato, preko postojećeg putnog priključka.

Neposredno uz putni priključak, van ograde kompleksa, uz regulacionu liniju smeštena su dva odvojena parking prostora za putnička vozila zaposlenih, kao i portirnica sa rampom i rotacionom kapijom, za kontrolu ulaska/izlaska vozila i ljudi iz proizvodnog kruga.

Unutar proizvodnog kompleksa, u prednjem delu parcele bliže javnoj saobraćajnici smeštena je upravna zgrada sa kantinom za zaposlene, magacin za sirovinu i gotov proizvod, dok su dalje, po dubini parcele smešteni proizvodni objekti, mikrobiološka laboratorija, manja specijalizovana skladišta i drugi pomoćni objekti neophodni za funkcionisanje kompleksa.

Na parceli se nalaze ukupno 22 objekta, ukupne BRGP od 9.026 m2, različite namene (poslovni, proizvodni,
skladišni i pomoćni objekti). U izgradnji su magacin zapaljivih materija i dogradnja upravne zgrade. Rešenjem o građevinskoj dozvoli predviđena je rekonstrukcija postojećeg objekta spratnosti P+2 i dogradnja novog objekta
spratnosti P+1, ukupne BRGP od 1.240 m2.

Unutar kompleksa, internim saobraćajnicama omogućeno je jednosmerno, kružno kretanje vozila i pristup vatrogasnog vozila svim objektima.

U neposrednoj blizini upravne zgrade, nalazi se parking za službena putnička vozila od 12 PM dok su u njegovom nastavku, uz internu saobraćajnicu smešteni betonski platoi za razvrstavanje, sortiranje i privremeno odlaganje svih vrsta reciklažnog otpada i dalje za smeštaj kontejnera za komunalni otpad.

Projektant је EuroCons Group d.o.o. iz Vršca.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.