NavMenu

Gradnja hotela InterContinental počinje do kraja godine - Delta spremna da investira u kompleks na Novom Beogradu, u planu i poslovna kula (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 11.01.2022. 14:23
Komentari
Podeli
Projektovani izgled Delta Centra (Foto: Delta Holding)Projektovani izgled Delta Centra
Nakon početka rekonstrukcije Sava centra, kompanija Delta Real Estate spremna je za novi investicioni ciklus, koji će u Beograd dovesti još jedan hotel iz InterContinental grupe, kažu za eKapiju iz kompanije. Početak radova očekuje se krajem godine.

Hotel će se nalaziti na atraktivnoj novobeogradskoj lokaciji u Bloku 20, u Ulici Milentija Popovića.

- Planirani projekat novog hotela InterContinental Beograd kompletiraće smeštajnu ponudu Beograda sa pet zvezdica i 220 ekskluzivnih soba. Na ovoj parceli biće izgrađen i poslovni prostor sa podzemnim garažama, a ceo kompleks stvoriće modernu i zelenu oazu na pešačkoj udaljenosti od najvećeg kongresnog centra. Spreman je fascinantan projekat, za koji će biti potrebno izdvojiti značajna sredstva - navode iz kompanije Delta Real Estate i dodaju da su bliže nego ikada do ostvarenja jednog od svojih ciljeva - da hotel InterContinental vrate u Beograd, a početak radova očekuje se krajem godine.

Podsetimo, krajem 2020. godine Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je na javni uvid stavio nacrt plana detaljne regulacije Bloka 20, kojim je predviđena gradnja kompleksa - poslovne kule i hotela.

Tada su iz kompanije za naš portal rekli da se za početak gradnje čekaju građevinske dozvole, a da u gradnju kompleksa planiraju da ulože 130 mil EUR.

Delta Real Estate deo je poslovnog sistema Delta Holding, u čijem su vlasništvu prestižni hoteli Crowne Plaza, Holiday Inn, Hotel Indigo u Beogradu, kao i hotel InterContinental u Ljubljani.

Fotogalerija
Delta Centar u bloku 19
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.