NavMenu

Srbija među najboljim svetskim destinacijama za 2022.

Izvor: Tanjug Četvrtak, 02.12.2021. 14:20
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock)
Srbija je među 22 najbolje svetske destinacije za 2022. godinu, prema ocenama prestižnog američkog magazina "Konde nast traveler" (Conde Nast Traveller).

Srbija se na toj listi našla prvenstveno zahvaljujući gastronomiji kao perjanici turističke ponude.

- Beograd je stekao reputaciju kulinarske destinacije, a 'Mišlenov vodič' će uskoro dodeliti zvezde gradu, slaveći njegovu kuhinju koja predstavlja spoj istoka i zapada i koja obilato crpi inspiraciju iz susednih grčkih, turskih i centralnoevropskih uticaja - navodi se u članku tog časopisa objavljenom na njegovom zvaničnom sajtu.

Dodaje se i da je prestonica Srbije poznata po bogatom noćnom životu koji se često poredi sa Berlinom iz 90-ih godina prošlog veka.

- U međuvremenu, drugi grad u Srbiji, Novi Sad, proglašen je za jednu od tri evropske prestonice kulture za 2022. godinu, što ga čini jednim od prvih gradova van EU koji je dobio ovu čast - navodi se u tom članku.

Prema pisanju tog magazina, ovo je bila godina povratka putovanjima, pošto su vakcine postale dostupne u proleće, a granice su se postepeno otvorile tokom leta i jeseni.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.