NavMenu

Deo Sindikata EPS-a nastavlja protest i traži smenu v.d. direktora Milorada Grčića - Milan Đorđević odbacio odluku o opozivu

Izvor: Beta Ponedeljak, 25.10.2021. 16:47
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Deo članova Sindikata Elektroprivrede Srbije (EPS) nastavio je protest ispred upravne zgrade tog preduzeća u Beogradu sa zahtevom da se radnicima isporuči ranije uplaćeni ugalj za predstojeću grejnu sezonu, isplati razlika plata za prethodnih devet meseci koja je ugovorena Kolektivnim ugovorom.

Jedan od zahteva je i smena vršioca dužnosti direktora EPS-a Milorada Grčića.

Vođa protesta Milan Đorđević rekao je za Betu da radnici traže i da se utvrdi odgovornost Grčića za "rasipničko poslovanje i kupovinu brojnih kamera i uredjaja za prisluškivanje".

Sindikat EPS-a započeo je protest u petak 22. oktobra sa zahtevom da se radnicima isporuči plaćeni ugalj umesto što se isporučuje privatnim stovarištima, a radnici ne mogu da ga dobiju iako su ga platili.

Đorđević je posle tog protesta odbacio odluku Glavnog odbora sindikata o njegovom opozivu sa mesta predsednika Sindikata EPS-a s obrazloženjem da je sednica lažirana i da je Grčić zloupotrebio sindikalnu organizaciju rudnika Kolubare na čelu sa Miodragom Rankovićem da ga na "fingiranoj" sednici smeni.

- Tražimo da nadležne državne institucije prekontrolišu poslovanje EPS-a i utvrde zašto su kupovane kamere i prislušni uređaji i ko je prisluškivan - rekao je Đorđević.

On je optužio Grčića da hoće da posvađa radnike i uništi sindikat kako bi mogao da upravlja bez ikakve kontrole.

Đorđević je rekao da je Grčić odgovoran što je samo za kupovinu novog nameštaja u EPS-u potrošeno oko 33 mil EUR.

Rekao je da će novo okupljanje nezadovoljnih radnika biti organizovano na površinskom kopu Kolubara u Lazarevcu, jer ni resorno ministarstvo ni druge institucije nisu pokazali interesovanje za probleme u tom preduzeću.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.