NavMenu

Korak po korak do subvencije za novi model fiskalizacije - Poreska uprava objavila detaljno korisničko uputstvo

Izvor: eKapija Petak, 22.10.2021. 12:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Photo Mix)Ilustracija
Prijava poreskih obveznika za dobijanje državnih subvenika kao podrška tokom prelaska na novi model fiskalizacije uveliko je u toku.

Zaintresovani obveznici svoje prijave mogu podneti preko portala Poreske uprave. Uredbom Vlade, koja je ranije usvojena , definisano je da da obveznici mogu dobiti 100 EUR državne pomoći po prodajnom mestu i isto toliko novca za svaki dodatni fiskalni uređaj. Obeveznici koji nisu u sistemu PDV-a dobiće 20% više novca.

U međuvremenu, dok traje prijava o zainteresovanosti za državnu pomoć, Poreska uprava objavila je detaljno korisničko uputstvu koje korak po korak objašnjava kako se podnosi zahtev.

U uputstvu se navodi da obveznik samo jednom može podneti jednu izjavu za dobijanje finansijske pomoći. Takođe, dodaje se da pravo na pomoć imaju samo obveznici fiskalizacije kojem je Poreska uprava dodelila jedinstvenu oznaku poslovnog prostora i poslovne prostorije.

Korisnik koji želi da iskaže zainteresovanost za finansijsku podršku to može učiniti preko portala ePorezi. Nakon unošenja informativnih podataka i broja žiro računa na koji se želi uplata sredstava, za registraciju fiskalnih uređaja ručno se unoci identifikaciono broj fiskalnog modula fiskalne kase (IBFM).

Napominje se da je tokom unošenja identifikacionih brojeva moguće brisati i ispravljati upisan tekst, a broj IBMF-a mora da odgovara ukupnom broju fiskalnih uređaja.

Prelazni period za uvođenje novog modela fiskalizacije traje do kraja aprila naredne godine, a od maja. maja 2022. godine svi poreski obvezni su dužni da pređu na novi model fiskalizacije.

Detalje korisničkog uputstva sa obnjašnjenjem "korak po korak" možete pogledati OVDE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.