NavMenu

Netflix ulazi u svet videoigara - Veteran EA i Oculusa preuzima razvoj nove usluge na poznatoj platformi za emitovanje video sadržaja

Izvor: eKapija Petak, 23.07.2021. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Tumisu from Pixabay)
Netflix je objavio da će njihov ulazak u svet gejminga započeti sa videoigrama za mobilne telefone koje će stići zajedno sa pretplatom na uslugu, prenosi Verge. Informacije o novim uslugama na ovoj popularnoj platformi dolaze nekoliko dana nakon što je kompanija unajmila bivšeg izvršnog direktora EA i Okulusa Majka Verdua.

- Takođe smo i u ranim stadijumima dubljeg ulaska u svet videoigara, odnosno nadogradnji nastojanja vezanih uz interaktivne sadržaje (npr. Black Mirror Bandersnatch), uključujući i videoigre Stranger Things. Igrice će bez dodatne naplate biti uključene u korisničku pretplatu, a prvo ćemo se usredserediti na mobilne uređaje - navodi se u pisanoj izjavi koja je dostavljena javnosti.

Netflix o ovom slučaju nije pružio dodatne informacije o vrstama igara koje će biti dostupne, premda je kompanija nedavno produžila ugovor sa Shondom Rhimes kako bi u okviru svojih usluga uključili filmove i videoigre. Za sada, nije još uvek poznato na koji će se način korisnicima isporučivati video igre, prenosti Tportal

Kompanija je pre tri godine naglasila da emisijama i programima teško hvata korak za gejming kompanijama, ali sad je, sudeći prema svemu, oko toga odlučila preduzeti ključne korake kako bi se uključuila u borbu za korisnike na sve zahtevnijem tržištu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Rast BDP u prvom kvartalu ove godine

U Srbiji je u prvom kvaratalu realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) bio 4,6% u odnosu na isti period 2023. godine, objavio je Republički zavod za statistiku. Budžetom za 2024. godinu planiran je godišnji rast BDP-a od 3,5%. U 2023. godini rast BDP-a je bio 2,5%.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.