NavMenu

Znaci da vam hitno treba godišnji odmor

Izvor: N1 Sreda, 21.07.2021. 10:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Svima nekad treba odmor, no ako primetite da vam telo daje neki od ovih znakova, vama možda odmor treba više nego drugima.

Ako se svakog jutra budite u bolovima, na poslu ste dekoncentrirani i teško vam je da obavljate zadatke, ako obožavate da trenirate, a odjednom nemate energije ni za to, možda vam treba "reset".


Budite se s glavoboljom

- Ako osećate bol, vreme je da dogovorite godišnji. To znači da je stres počeo da uzima danak i ostvlja tragove na vašem telu - kaže Rej Sadun, specijalista za mentalno zdravlje i oporavak od zaisnosti. - Ako se često budite s glavoboljama to može značiti da tokom noći škripite zubima zbog stresa. Nekoliko dana godišnjeg pomoći će vam da se opustite - dodaje.


Trošite više novca nego inače

- Ako ste primetili da trošite više, da kupujete više odeće nego inače ili da ste počeli da trošite na igre na sreću to znači da tražite da vam je potrebno da vam se podigne nivo dopamina kako bi ste se lakše nosili sa stresom i iscrpljenošću - kaže psihijatrica Mendi Klopers.


Postoji opasnost da ćete eksplodirati ili implodirati

- Ako se neko oseća preplavljeno ili preopterećeno, puno mu je lakše da eksplodira ili implodira. Ako se dogodi ovo drugo, osoba počne da se izoluje i manje učestvuje u svakodnevnim aktivnostima. Ako, pak, eksplodiraju, biće više reaktivni nego inače. Brže će se iznervirati i reći stvari koje inače ne bi. Naposletku, ako primetite da se ponašate drugačije nego inače, vreme je za odmor - kaže terapeut JF Benua.


Ne osećate povezanost ni s poslom, ni s kolegama

Ovo je jedan od najvećih emocionalnih znakova da vam hitno treba odmor. Ako vas stalno frustriraju kolege, živcira vas šef, kao i klijenti, znači da nećete ponovo biti efikasni na poslu dok se ne odmorite.


Pad libida

Ako vam je odjednom libido izuzetno nizak, a inače niste imali problema, stres od posla mogao bi biti krivac. Najbolje je da dogovorite godišnji i dobro se odmorite.


Gojite se

Ako ste se u zadnje vreme ugojili, možda vam treba godišnji. Naime, kada se hormon stresa poveća u telu, dolazi do nakupljanja neželjnih kilograma. Naime, kortizol našem telu govori da treba da skladišti energiju, a ona se skladišti kao salo.


Ređaju vam se greške na poslu

Razdražljivi ste, niste koncentrisani, a uz to ste letargični i to sve je uzrok čestih grešaka na poslu. Iako je normalno pogrešiti, ako to počne da se događa stalno, to bi mogao da bude znak da ne možete da se koncentrišete na posao i da vam treba odmor, piše Eat this.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.