NavMenu

Boje i modeli po meri privlače pažnju dama - Kako je tekao razvoj modnog brenda Pavone iz Širokog Brijega

Izvor: eKapija Ponedeljak, 19.07.2021. 17:47
Komentari
Podeli
(Foto: Pavone)
Porodični modni brend Pavone iz Širokog Brijega postoji već nekoliko godina, a od početne ideje proizvodnje trikometraže pretvorio se u šivenje svečanijih haljina po mjeri.

Sestre Josipa i Marija se 2016. gdoine odlučuju osvježiti brend u cilju da postane moderni bosanskohercegovački modni brend. Iako još nisu postigle dugogodišnji cilj da budu prisutni po BiH, zadovoljni su i ovim smjerom i digitalizacijom pa su putem brze pošte dostupni svim kupcima.

Kada su krenule u ovaj posao, kako kažu u razgovoru za eKapiju, najprije su napravile model Tanja, od žoržeta u mnogo boja. To je model haljine ispod koljena sa širim volanom na dnu.

- U tom našem prvom izdanju bilo je još nekoliko varijanti haljina i kompleta, ali tržište je pokazalo da je smjer prvog modela jako dobar. Nastavili smo sa modelom Elza i Martina i napravili naš zaštitni "leptirić rukav". Svi ti modeli spadaju u kategoriju naših "bestellera" koji su nam i danas najtraženiji. Naša posebnost je da sve te modele radimo u mnogo boja i tako su boje postale naša jaka karta. Plus, i dalje se svaki naš model može napraviti po mjeri, a to je ono što ženama jako često treba, jer nismo sve istog oblika tijela niti visine - kažu ove sestre za eKapiju.

Elza model je već petu godinu zaredom naprodavaniji, pa su napravile limitirano izdanje ljetnih boja i ponovno su se iznenadile prodajom i traženošću tog modela, jer kako kažu, ponekad se uplaše da ne postanu dosadne kupcima sa ponavljanjem modela. Međutim, kod ovog modela haljine, kažu, to nije slučaj kod nje.

- Internet prodaja je apsolutno dominatan kanal prodaje za nas. Osim putem web shopa na platformi OREA, u sklopu radionice imamo i naš "showroom", ali recimo u prvom mjesecu ove godine smo imali najveću prodaju ikada, a u showroom nam je ušlo možda svega pet ljudi. Sve je bilo putem web shopa ili društvenih mreža. Putem interneta dosta se naručuje za inostranstvo tako da se primjerice Elza nosi i u Australiji i Teksasu. Hrvatska nam je na prvom mjestu po narudžbama iz inostranstva.

Smatraju da društvene mreže, nažalost, odmažu u momentima inspiracije, "jer danas ima toliko toga da previše informacija može odvesti na pogrešan smjer".

(Foto: Pavone)
- Jedino pratimo trendove u smislu da su trenutno vide snimci puno važniji nego fotografija, i cilj nam je ovo ljeto snimati što više jer smo nedavno imali nevjerojatne reakcije na Instagram Reelse.

Do pandemije su naručivalie materijale iz Italije, jer su uvijek imali istu kvalitetu i istu vrstu materijala.

- Međutim, trošak transporta i rast cijena materijala nas je trenutno ostavio na milost i nemilost tržišta u BiH, što je rezultiralo otkrivanjem dobavljača vrhunskog pamuka za trenerke, a kako nam sportska kolekcija bilježi veću prodaju nego svečaniji modeli, zadovoljni smo - kažu ove sestre za eKapiju.

Dalji razvoj brenda

Iako žele postići bolju vidljivost brenda, saradnje su nesigurno područje za njih, "jer nama je teško uskladiti kreativnost i želje svih nas, kamoli se uskladiti s još kojim kreativcem".

- Želimo poraditi na suradnjama s influenserima, jer imamo gotovo isključivo organski rast, ali i on ima svoje granice. Toga smo svjesni.Brend se zasad razvija u onom smjeru u kojem smo u početku maštali, ali nas je prošla godina naučila da kada visoko letite - pad je strašan. Imali smo sve isplanirano, uložili dosta u materijale, posebno snimanje kolekcije i sve bukirano za šivanje, a onda zatvaranje na dva mjeseca. Idemo korak po korak, cilj nam je preživjeti do idućeg ljeta - zaključuju iz brenda Pavone.

T.Brnjoš
Fotogalerija
Modni brend Pavone
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.