NavMenu

Moderne vikendice, "pop up" prodavnice, kafići, kancelarije... - Domaća kompanija Ekonomik proizvodi montažne kontejnere po svetskim standardima (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 14.07.2021. 15:36
Komentari
Podeli
Beogradska kompanija Ekonomik jedna je od vodećih u proizvodnji montažnih kontejnera sa proširenjem na regionalnom, ali i evropskom tržištu. Proizvode izvoze na tržišta Nemačke, Austrije, Holandije, Grčke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine. Kako za eKapiju kaže direktor prodaje Luka Jandrić trenutni hit su stambeni kontejneri, odnosno vikendice.

- Odabir stambenih kontejnera kao jedinica za svakodnevni život ili povremeni boravak tokom vikenda i odmora već duže vreme je prepoznatljiv svetski trend, a zahvaljujući Ekonomik kontejnerima, takav trend po istim standardima dostupan je i na našim prostorima. Osim njega u ponudi imamo tipske kontejnere poput kancelarijskih modela, portirnica, sanitarnih kontejnera ili eventualno kontejnerskih sistema odnosno objekata kada postoji potreba za većim kvadraturama - kaže Jandrić.

Dodaje i da su u prethodnom periodu imali puno zahteva za neke, do sada nestandardne delatnosti.

Kafić (Foto: Ekonomik)Kafić
- Jedan od takvih je upravo kafić koji smo radili za bazene u Vranju, dva spojena modula sa opcijom spoljnih stepenica i terasom - navodi naš sagovornik.

Ističe da su veoma popularne i takozvane pop-up prodavnice.

- Glavna karakteristika "pop up" prodavnica je upravo njihovo vremenski ograničeno poslovanje - radnja se otvara na dva ili tri meseca ili čak na samo mesec dana, a bilo je primera i "vikend prodavnica". Izgledaju jako moderno i inovativno za razliku od nekih običnih standardnih modela - priča Janrić.

Sa proizvodnjom od 2.500 odvojenih modularnih jedinica na godišnjem nivou, postigli su rezultat na koji su ponosni. Sa proizvodnom halaom od 2.500 m2 u Srebrenici i uvek spremnim magacinskim delom od 12.000 m2 za odlaganje gotovih proizvoda, kako ističe naš sagovornik, mogu da izađu u susret najsloženijim i najvećim modularnim građevinama u regionu, ali i šire.
Pogodne i za objekte brze hrane (Foto: Ekonomik)Pogodne i za objekte brze hrane
Montažne vikendice pandemijski hit

Pandemija koronavirusa uticala je na gotovo svaku oblast, a kako su se ljudi sve više sklanjali u prirodu, tako je i rasla potražnja za montažnim vikendicama.

- Iako je pandemija uticala na sve oblasti, imali smo i veliki broj kupaca koji su se odlučivali za kupovinu montažnih vikendica. U celoj toj situaciji se nije osetila neka velika promena na našu sreću - isitiče naš sagovornik.

Montažna vikendica (Foto: Ekonomik)Montažna vikendica
Jandrić dodaje i da je u planu povećanje proizvodnje.

- Zacrtali smo visoke ciljeve i težimo ka njima - zaključuje.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.