NavMenu

Tradicija duga više od 40 godina - Enikon-Mont nudi usluge projektovanja, izrade i montaže energetskih i industrijskih postrojenja

Izvor: eKapija Ponedeljak, 24.05.2021. 08:11
Komentari
Podeli
(Foto: Enikon-Mont Zvornik)
Enikon-Mont, preduzeće za projektovanje, izradu i montažu energetskih i industrijskih postrojenja, sa sjedištem u zvorničkom naselju Karakaj, osnovano je 1977. godine u sastavu zagrebačke firme Monting sa osnovnom namjenom izgradnje fabrike glinice Birač u Zvorniku.

Od 1989. firma se izdvaja iz Monting-a i posluje pod imenom Enikon kao Organizaciona jedinica za montažu procesnih i hemijskih postrojenja. Do potpune privatizacije preduzeća dolazi 2007. godine kada nastavlja samostalno da djeluje pod imenom Enikon-Mont Zvornik.

- Preduzeće posjeduje upravnu zgradu, proizvodnu radionicu za čelične konstrukcije, kao i radionicu za mašinsku obradu. U firmi je trenutno zaposleno 84 radnika - ističu iz Enikon-Monta.

Osnovne djelatnosti preduzeća su projektovanje objekata i opreme za industrijska, hemijska i energetska postrojenja, izrada i montaža nestandardne opreme i rezervnih dijelova u industrijskim postrojenjima, izvođenje radova na remontu termoenergetskih postrojenja.

- Bavimo se i izradom i montažom čeličnih konstrukcija, izradom posuda pod pritiskom i rezervoara za tečna i gasovita goriva, bravarsko-zavarivačkim radovima na remontu energetskih, procesnih, hemijskih i ostalih industrijskih postrojenja, zatim montažom centralnog grijanja, ventilacije i gasnih instalacija, radovima u brodogradnji, kao i limarskim i termoizolaterskim radovima na industrijskim objektima.

(Foto: Enikon-Mont Zvornik)
Što se tiče projekata na kojima su radili, kažu da ih je veliki broj. Radili su nekoliko poslova remonta za RiTE Ugljevik i RiTE Gacko. Izdvajaju i nekoliko izrada i montaža konstrukcija za Fabriku kreča Carmeus, Fabriku glinice Birač, KAP Podgorica, Aluminu, Zeochem i SET reciklažu.

- Radili smo i demontažu opreme i cjevovoda za Rafineriju nafte u Brodu, zatim demontažu i sječenje opreme i noseće čelične konstrukcije objekata u fabrici glinice Mostar, kao i izradu i montažu čeličnih konstrukcija za benzinske pumpe Nestro petrol - dodaju iz firme Enikon-Mont.

Za kraj kažu da je vizija firme da ponude proizvod vrhunskog kvaliteta i konkurentne cijene, koji u potpunosti zadovoljava potrebe kupca.

- Težimo da naš proizvod doprinese uspješnom radu kupaca, stavi mu na raspolaganje sve naše kadrovske i tehnološke potencijale kako bi međusobna saradnja rezultirala obostranim uspjehom - poručuju iz zvorničkog Enikon-Monta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.