NavMenu

Pogon Naš med uvodi BRC standard - Standardizacija proizvodnje za ulazak u inostrane trgovinske lance

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.03.2021. 08:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nitr/shutterstock.com)Ilustracija
Pogon Naš med u Rači pristupio je proceduri uvođenja BRC standarda, koji je neophodan radi ulaska u strane trgovinske lance sa medom u malim pakovanjima.

- To je jedini način da budemo spremni za ulazak u strane markete čim se za to steknu uslovi, a nadamo se i brže nego što smo očekivali, te da konačno Srbija počne da izvozi med u teglama. To naravno neće biti jednostavan, jeftin i brz proces, ali smo sigurni da će biti mnogo brži nego što smo se nadali. Bez ovog standarda nemamo šta da tražimo u stranim marketima, a i tako praktično već ispunjavamo sve njegove zahteve - navodi se na sajtu Saveza pčelarskih organizacija Srbije..

BRC standard je 1998. godine razvilo vodeće udruženje trgovaca u Velikoj Britaniji – BRC (British Retail Consortium), koje zastupa sve prodavce od malih, nezavisnih privatnih prodavnica, do velikih prodajnih lanaca i robnih kuća, kao alat maloprodajama za evaluaciju isporučilaca prehrambenih proizvoda koji su se prodavali pod njihovim robnim markama i pomoć u poštovanju propisa.

Januara 2003. godine, BRC je prepoznao potrebu da se izmeni naziv standarda, ističući i promenu u njegovoj primeni, pa je tako BRC tehnički standard za hranu, postao BRC opšti standard za hranu. Danas je ovaj standard prihvaćen širom sveta, čak i onih koje nisu u industriji hrane, kao osnova za procenu dobavljača i robe koja se prodaje pod privatnim robnim markama.

Standard zahteva usvajanje i primenu HACCP principa, uspostavljanje dokumentovanog sistema upravljanja kvalitetom, kao i primenu standarda za kontrolu fabričkog okruženja, proizvoda, procedura i osoblja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.