NavMenu

Farma Koziris ruši predrasude - Proizvodi od kozjeg mleka iz Srema pronašli put do gurmana (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.02.2021. 10:59
Komentari
Podeli
(Foto: Francesco de Marco/Shutterstock)
Sanske i balkanske koze, alpine, ali i prvo nubijsko jare u Sremu, krase stado koje čini više od 30 muznih grla na porodičnoj farmi Koziris u Velikim Radincima. Ideja se rodila pre 20 godina, jer je majka Vesna Jakob želela da obezbedi kvalitetnu, zdravu i lekovitu hranu pre svega za svoju porodicu, a potom i za sve druge porodice.

- Međutim, uslovi za kupovinu kuće na selu stekli su se krajem 2016. godine, a već u januaru 2017. stigle su kozice i tako je krenula avantura danas poznata kao Koziris. Od početka smo želeli da pravimo sir, pa potom i sve druge mlečne proizvode, jer smo svi porodično veliki obožavaoci sira - kaže za eKapiju ćerka Anabela Erdeji.

Danas u ponudi imaju klasični kačkavalj, ali i onaj sa začinima, dimljeni sir - klasični i ljuti, škripavac i koziris.

- Kada je reč o našim proizvodima na prvom mestu nam je kvalitet, pa bih mogla reći da se po tome izdvajamo. Niko do sada nije probao naš sir, a da mu se nije svideo. Čak i oni koji inače ne vole kozje proizvode, i imaju različite predrasude o njima, promenili su mišljenje nakon što su probali naš sir. Bez ikakvog hvalisanja mogu reći da imamo najbolje kozje kiselo mleko u Srbiji i bukvalno ne možemo napraviti koliko nam naručuju. Halumi i dimljeni sir su takođe favoriti, naročito među gurmanima - otkriva Erdeji.
Vesna Jakub zaslužna za pokretanje farme (Foto: Farma Koziris)Vesna Jakub zaslužna za pokretanje farme
Proizvode sa ove farme možete pronaći u Sremskoj Mitrovici, ali rade i dostavu na kućnu adresu u Beogradu. Sa početkom nove sezone pokrenuće i dostavu u Novom Sadu.

- S obzirom na to da nastojimo da su nam proizvodi uvek sveži, potrebno je poručiti i do nekoliko dana ranije. Narudžbine primamo na našoj Facebook stranici i Instagramu. Izuzetno smo zadovoljni prodajom preko interneta, koja se ispostavila kao savršen kanal prodaje za naše proizvode - kaže sagovornica našeg portala.

Dodaje da trenutno renoviraju farmu, a u planu je da posetioci mogu da dođu na seoski doručak.

- Planiramo da proširimo našu paletu proizvoda novim vrstama sira, ali i nekim nemlečnim proizvodima. Takođe, zbog velikog interesovanja za naše proizvode planiramo da imamo svog distributera i u Šapcu - kaže za kraj Anabela Erdeji.

Aleksandra Kekić

Fotogalerija
Farma Koziris
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.