NavMenu

Na Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju 15 srpskih kompanija

Izvor: eKapija Utorak, 12.09.2017. 18:30
Komentari
Podeli
(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
U Celju je u utorak, 12. septembra, otvoren Međunarodni sajam preduzetništva MOS 2017, na kome se predstavlja 15 srpskih kompanija, u organizaciji i uz podršku Privredne komore Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Kako je saopštila Privredna komora Srbije, nacionalni štand Srbije otvorio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade u prisustvu premijera Slovenije Mira Cerara i resornih ministara iz regiona.

Na sajmu u Celju iz Srbije se predstavljaju firme iz metalske i elektroindustrije, prehrambene, tekstilne, drvoprerađivačke, hemijske, građevinske industrija i trgovine – privrednih grana koje su činile čak 73,5% ukupnog srpskog izvoza u Sloveniju u 2016. godini.


Ovogodišnji Međunarodni sajam preduzetništva u Celju, prilika je za kompanije iz Srbije da se povežu sa potencijalnim partnerima iz regiona i iz oko 30 zemalja sveta koje izlažu na sajmu, dodaje se u saopštenju.

U okviru sajma biće organizovani Dan dobavljača više međunarodnih kompanija i bilateralni razgovori privrednika.

MOS je vodeći međunarodni sajam iz oblasti preduzetništva u Sloveniji. Ove godine se održava jubilarni, 50. put, na 65.000 kvadrata sajamskog izložbenog prostora. U 2016. godini sajam je posetilo oko 125.000 hiljada posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.500 izlagača iz 35 zemalja sveta, navedeno je u saopštenju PKS-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.