NavMenu

Konkurs za uređenje četiri javna prostora u Novom Sadu od 15. avgusta

Izvor: eKapija Petak, 11.08.2017. 11:02
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: Google Maps/screenshot)Novi Sad
U kontekstu priprema za 2021. godinu, kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, u samom gradu i okolnim opštinama takozvane Zone 021 (opštine Irig, Beočin i Sremski Karlovci) počele su pripreme za mnogobrojne intervencije manjeg obima u javnom prostoru, koja će postati mesta susreta građana i širenja kulturnih sadržaja, objavljeno je na sajtu Društva arhitekata Novog Sada.

Dugoročno gledano, projekat predviđa da se u svakoj od 46 mesnih zajednica u Novom Sadu do 2021. godine uredi po jedan javni prostor u saradnji sa građanima.

Za ovu, 2017. godinu, predviđen je rad na četiri javna postora, tj. po jedan u mesnim zajednicama Sremska Kamenica, Južni Telep, Kovilj i Detelinara. U svakoj od ovih mesnih zajednica sprovedeno je anketiranje stanovnika o poželjnim lokacijama za uređenje, a na osnovu rezultata anketa sprovedena je stručna analiza svih predloženih lokacija.

Ove lokacije su temeljno razmatrane kroz fokus-grupe sa zainteresovanim građanima i lokalnim udruženjima, na osnovu čega se došlo do konačnog odabira. Kroz ovaj proces prikupljene su dragocene informacije o specifičnostima svakog od prostora, koje će služiti kao osnova za raspis arhitektonsko-urbanističkog konkursa, koje sprovodi Društvo arhitekata Novog Sada.

Konkurs će trajati od 15. avgusta do 15. septembra, a raspis sa kompletnom dokumentacijom će biti objavljen 15. avgusta na portalu javnih nabavki Republike Srbije i Fondacije Novi Sad 2021.

Učesnici mogu po svom izboru da predaju rešenja za najmanje dve lokacije, a kako je navedeno, dobrodošli su radovi za sve četiri lokacije.

Obezbeđene su i četiri novčane nagrade u iznosu od 125.000 dinara i, zavisno od odluke žirija, nekoliko novčanih pohvala. Nagrađeni radovi će biti realizovani krajem ove ili početkom sledeće godine, objavljeno je na sajtu Društva arhitekata Novog Sada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.